fbpx

Platformă de știri și opinii

Tragedie! 10 morți și 7 răniți în urma unui incendiu în secția ATI Piatra Neamț

in Actualitate by
Banner

O adevărată tragedie s-a petrecut sâmbătă seara la Spitalul Județean de Urgență Neamț, după ce un incendiu a izbucnit în secția de terapie intensivă.

10 persoane au decedat și alte 7 au fost rănite. Atât pacienții decedați, cât și cei răniți erau intubați și erau infectați cu COVID-19.

8 dintre persoanele decedate se aflau în același salon, în timp ce celelalte două victime se aflau în salonul alăturat, în stare gravă din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Acestea din urmă nu ar fi murit din cauza incendiului, potrivit autorităților.

Printre răniți se află și medicul de gardă. Cadrul medical a intrat să salveze pacienții, iar combinezonul pe care îl purta a fost cuprins de flăcări. Medicul a suferit arsuri pe 40% din corp și, potrivit g4media.ro, mâine va fi transferat la Spitalul Regina Maria Astrid din Belgia. 

“Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.”, anunță Spitalul Județean Neamț într-un comunicat de presă.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj prin intermediul Facebook:
“Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor.”

De ancheta privind incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț se vor ocupa procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob. Procurorul Marius Iacob a instrumentat dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești, iar procurorul Eduard Mihai Ilie a instrumentat dosarul în cazul incendiului de la Colectiv.

Sursa: g4media.ro

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top