Virgil Guran anunță sprijin guvernamental pentru HORECA!

in Actualitate/Economie by
Banner

Despre HORECA, industria ospitalității, cum mai este cunoscută, s-a scris și s-a vorbit mult, de la declanșarea crizei SARS-COV 2 încoace. Unul dintre cel mai grav lovite domenii, ca urmare a măsurilor de securitate sanitară, HORECA va beneficia de sprijin guvernamental pe final de an.

În primele luni de după declanșarea pandemiei  Guvernul a alocat aproximativ  1 miliard de euro pentru industria HORECA, bani care au fost folosiți pentru repornirea afacerilor, pentru investiții și pentru capitalul de lucru.

Acum se anunță o nouă măsură salutară pentru sectorul amintit, anunță Virgil Guran, consilier de sta la Cancelaria premierului.

Virgil Guran a anunțat recent că Guvernul va veni în sprijinul antreprenorilor din HORECA prin compensarea pierderilor înregistrate în 2020 din pricina restricțiilor impuse de autorități în vederea stopării răspândirii virusului.

”Apropo de HORECA, sunt mari probleme”, admite liderul liberal, anunțând că autoritățile vor veni cu ajutoare financiare consistente pentru a repune pe linia de plutire acest important sector al economiei. Firmele din domeniu ar urma să primească compensații financiare însumând 20% din diferența între cifra de afaceri înregistrată anul trecut și cifra de afaceri de anul acesta. Practic, Guvernul ar asigura pentru HORECA o compensație egală cu un profit de 20% pentru perioada în care au avut activitatea restrânsă sau oprită.

Deși încă nu se cunosc toate detaliile acestui nou ajutor guvernamental pentru greu încercata industrie a ospitalității, reprezentanții mediului de afaceri sunt mulțumiți că Guvernul nu i-a uitat, mai ales că problemele din sector s-au agravat în ultima perioadă.

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 11200025

Banner