fbpx

Platformă de știri și opinii

Georgică Dumitru (PNL): “Gândirea limpede, în lockdown?”

in Actualitate/Politică by
Banner

Georgică Dumitru (PNL), într-o postare de pe pagina sa de Facebook, semnalează faptul că cetățenii ar trebui să fie capabili să facă alegeri sincere, bazate pe realitate, chiar și în momente de criză, fără a se simți în permanență influențe din partea oamenilor politici.

Guvernul a fost nevoit să ia niște măsuri ceva mai dure pentru combaterea înmulțirii cazurilor de coronavirus și, chiar dacă nu rezonează cu toate acestea, Georgică Dumitru susține că opoziția folosește această perioadă pentru atragerea electoratului. 

Liberalul mai precizează că adversarii politici nu fac altceva decât să creeze panică printre oameni, lansând niște opinii neavizate și neștiind, de fapt, cum e să fii la guvernare într-o situație de criză. 

“Mă tot uit zilele acestea la dezbaterile din spațiul public și nu pot să mă minunez de fabulațiile și radicalismul din retorica unor formatori de opinie.

Nu e suficient că la nivel psihologic ne confruntăm cu o tensiune incredibilă cauzată de pandemia de coronavirus. Acești indivizi care se spală pe mâini de consecințele spuselor și acțiunilor lor mai ceva ca după o partidă de shopping, simt nevoia să toarne încontinuu gaz pe foc întreținând o isterie generală menită să le aducă afirmare, dar, mai ales, voturi – lor sau celor în slujba cărora s-au pus.

Toți acești alarmiști de serviciu au în buzunarul de la piept rețeta manipulării prin inducerea unor temeri majore la care populația răspunde prompt. Tot ei sunt cei care, pe acest fond al derutei și emotivității generale crescute, livrează din condei, cu maximă nonșalanță, soluții salvatoare.

Sunt convins că, în ciuda vremurilor grele care ne încearcă rezistența pe toate planurile, mai există destui oameni cu mintea limpede capabili să stea strâmb și să judece drept.

Chiar dacă personal nu sunt întru totul de acord cu unele măsuri, restricții adoptate în această perioadă de guvernanți, nu pot să nu mă gândesc că nu le e chiar la îndemână să adopte politici nu foarte populare, în ajun de alegeri, asumându-și costurile electorale aferente. E ușor să promiți marea cu sarea când nu ești în situația de a guverna pe timp de criză și trebuie să păstrezi un echilibru permanent între siguranța sanitară și cea economică.

Spre deosebire de cei aflați în focul guvernării, mulți dintre cei care vor să mai adauge ceva la scorul electoral pe ultima sută de metri, prin promisiuni deșănțate, responsabilitatea e doar un cuvânt care dă bine, golit de orice substanță.

De aceea, consider că, atunci când va trebui să decidem cine va decide pentru noi în următorii patru ani, ar trebui să chibzuim debarasați de fricile momentului și să alegem variantele responsabile, sustenabile care ne oferă soluții viabile și viziuni de dezvoltare pe termen lung.”, a scris Georgică Dumitru pe Facebook.

Sursa: Facebook Georgică Dumitru 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top