fbpx

Platformă de știri și opinii

Premierul Ludovic Orban( despre închiderea piețelor): “Cer scuze românilor, dar trebuia să luăm aceste măsuri!”

in Actualitate/Sănătate/Social by
Banner

Premierul Ludovic Orban a vorbit, în acestă dimineață (9 noiembrie), despre măsura închiderii piețelor agroalimentare. Orban și-a cerut scuze, față de români, pentru acestă măsură și a afirmat că, în cele mai multe cazuri, piețele vor râmâne la locul lor și că a cerut prefecților să găsească măsuri locale ce să permită funcționarea piețelor și în continuare, cu o mai bună ventilație, fie la interior fie la exterior, în imediata vecinătatea a acestora.

Ludovic Orban-Arhivă

“De ce am luat măsura aceasta? Pentru că orice om care a urmărit imagini la televizor, dar noi ştim din raportări că în aceste pieţe închise gradul de conformare la măsurile de protecţie sanitară era cel mai mic. În aceste pieţe, foarte mulţi dintre cei care se duc la piaţă, atât cumpărătorii, clienţii şi mulţi dintre cei care vând marfa sunt persoane mai în vârstă, persoane care sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta forme severe ale coronavirusului. Este o măsură temporară, este o măsură care urmăreşte să apere sănătatea oamenilor şi noi vom lua măsurile astfel încât să nu fie afectaţi producătorii autohtoni şi cei care sunt obişnuiţi să cumpere din pieţe să aibă în continuare posibilitatea să cumpere produse proaspete din pieţe.” A spus Orban.

“Obligaţia noastră ca şi Guvern, ca şi autorităţi, este să protejăm sănătatea oamenilor, viaţa oamenilor. Ne-am confruntat în ultima lună cu o creştere a numărului de infectări, o creştere îngrijorătoare, o creştere care ne-a determinat să dispunem aceste măsuri de protejare a sănătăţii publice şi de limitare a răspândirii virusului. Sunt măsuri care sunt rezultatul unor analize privitoare la activităţile şi zonele în care a existat cea mai mare transmitere a virusului şi măsurile pe care le-am dispus urmăresc exact reducerea răspândirii virusului prin limitarea anumitor activităţi care să ne permită să putem stopa creşterea virusului. Sunt decizii care cu siguranţă vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri pentru că a nu lua nicio măsură ar fi un act de lipsă de responsabilitate”, A mai spus premierul.

Piață “1 Mai” Târgoviște-9 noiembrie 2020

La Târgoviște, spre exemplu, cea mai mare piață din oraș (piața “1 Mai”) funcționează de astăzi, 9 noiembrie, în același amplasament (în sectorul de legume si fructe), după ce au fost scoase geamurile clădirii ce include piața de legume si fructe. Sunt mai puțini comercianți însă, decât erau de obicei.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top