fbpx

Platformă de știri și opinii

Sfânta Liturghie la Mânăstirea Peștera

in Actualitate/Opinii/Religie by
Banner

Cu prilejul sărbătorii Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor puterilor cerești, astăzi, am participat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon la Sfânta Liturghie, la Mânăstirea Peștera din Eparhia noastră.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat rolul și importanța Sfinților Arhangheli și a tuturor puterilor cerești în cultul și evlavia noastră ortodoxă. 

De asemenea, Înaltul Ierarh a aprofundat și tema pericopei Evangheliei Duminicii a XXIV-a după Rusalii, referitoare la Învierea fiicei lui Iair.

Mitropolitul Nifon a evocat nevoia intensificării misiunii pastorale către tinerele generații, pentru a le oferi puterea de a învinge provocările și neliniștile existențiale contemporane și pentru a putea ieși din orice sclavie a păcatului și a întunericului.

Nu în ultimul rând a transmis urări de sănătate și bucurii duhovnicești tuturor celor ce astăzi își serbează onomastica, purtând numele Sfinților Arhangheli.
La mulți ani tuturor!

___________________

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lect. univ. dr. la Universitatea “Valahia” din Târgoviște 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top