fbpx

Platformă de știri și opinii

Claudiu Dumitrescu (director SJUT): “Facem un apel disperat pentru ajutor. Suntem epuizați!”

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște (SJUT) a inițiat astăzi(06.11.2020) o conferință de presă, prin care, personalul medical din această unitate medicală, a vrut să lanseze, așa după cum au declarat chiar aceștia, un “mesaj disperat de ajutor”. SJUT este cea mai mare unitate medicală din județul Dâmbovița ce este implicată în lupta contra COVID-19, iar, la momentul de față, unitatea este copleșită de numărul de cazuri. Nu mai există locuri în secțiile ATI (dedicate COVID) și nu avem unde să mai transferăm pacienți în alte județe, a spus directorul unității medicale, Claudiu Dumitrescu.

Claudiu Dumitrescu (director SJUT)-06.11.2020

Fac un apel disperat către Asociația Medicilor de familie din județul Dâmbovița. Le cerem ajutorul, pentru că fără ajutorul lor nu putem reuși.” Fac un apel și către populație, fără ajutorul lor, de asmenea, nu vom putea reuși să salvăm vieți.”(…) “Am văzut, pe facebook, că 90% din mesajele despre medici sunt înjurături și blesteme. Dacă asta îi ajută să o facă în continuare. Dar credeți-mă că suntem epuizați si disperați”.

Managerul spitalului a invitat mass-media (cei care vor dori) să vină să filmeze situația din secțiile dedicate COVID-19, unde realitatea întrece cu mult ceea ce se poate descrie în cuvinte, a afirmat directorul spitalului târgoviștean.

SJUT

“Capacitatea de la ATI este folosită la maximum. Ne bucurăm când avem un pat liber (n.m. în total sunt doar 8 locuri la ATI COVID, la SJUT). Soluții de ajutor din alte părți nu există, pentru că nici alte spitale nu mai au locuri. Medicii sunt epuizati și în pragul de a renunța.”

Personalul medical de la SJUT face, de asemenea, un apel, către celelalte spitale din județ, pentru ajutor, cei de la Târgoviște spunând că toate cazurile din județ sunt trimise la SJUT, fără consult prealabil, cum la fel se întâmplă și cu pacienții trimiși de medicii de familie, situație ce generează aglomerări uriașe la spitalul din Târgoviste, unde si pe secția de primiri urgențe sunt aproximativ 250 de cazuri în fiecare zi (urgențe ce nu au legătură cu COVID-19).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top