Mnisterul Apărării Naționale a lansat o platformă pentru a contracara știrile false

in Actualitate by
Banner

Ministerul Apărării Naționale (MApN) lansează o platformă destinată dezbaterilor, clarificărilor și verificării știrilor false.

Platforma se numește „Inforadar- Portalul Știrilor Corecte” și conține teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică, ce necesită dezbateri.

Conform mediafax, MApN a anunțat că „Inforadar- Portalul Știrilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naționale dedicată contracarării știrilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spațiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înființarea Direcției informare și relații publice a MApN”.

Conform sursei citate, adresa platformei „Inforadar” este disponibilă pe site-ul oficial al MApN, și oferă un set de teme ce necesită clarificări, sfaturi practice și aprofundări, pe baza conceptului de știri false și al fenomenului dezinformării.

Colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații publice a MApN, a făcut o declarație referitoare la platforma proaspăt lansată: „Platforma Inforadar este un portal dedicat atât știrilor corecte, cât și un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informație, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online. Inforadar își propune să dezvolte în timp, pe măsură ce vor fi identificate noi teme, care pe baza unor informații oficiale, să fie în mod corect transmise către public”.

Sursa: mediafax

Banner