fbpx

Platformă de știri și opinii

În sfârșit, e gata! Terenul sintetic de la Târgoviște a fost inaugurat joi seară

in Sport by
Banner

Investiția realizată de Primăria Municipiului Târgoviște în parteneriat cu Federația Română de Fotbal a fost finalizată cu întâziere, față de termenul anunțat inițial. Terenul este dotat cu o suprafață artificială și cu instalație de nocturnă, nu și cu vestiare dedicate, sportivii care se vor pregăti aici urmând a folosi vestiarele din incinta Complexului Turistic și de Natație. Deocamdată, suprafața de joc nu este omologată pentru meciuri oficiale de juniori. Cât despre Chindia Târgoviște, cel mai probabil aici vor avea loc meciuri amicale sau ședințe de pregătire pe perioada iernii, când baza de la Aninoasa va deveni impracticabilă, din cauza condițiilor meteo.

La festivitatea organizată joi seară au participat reprezentanți ai autorităților locale, președintele FRF Răzvan Burleanu, directorul tehnic al Federației, Mihai Stoichiță, precum și invitați din fotbalul dâmbovițean. Jucătorii Chindiei Târgoviște au efectuat un scurt antrenament, la lumina reflectoarelor, cu respectarea măsurilor impuse prin protocolul medical.

Administratorul terenului este Primăria Târgoviște, iar membrii afiliați FRF din județul Dâmbovița îl pot folosi fără costuri.

“Vreau să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru investiția făcută! Este cel mai frumos moment al unei investiții, momentul inaugurării, pentru că e un proiect dus la final cu succes. Târgoviște are începând de azi un teren sintetic la standarde FIFA, cu instalație de nocturnă și o tribună de 300 de locuri, realizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, un parteneriat ce va dura încă zece ani. Zona în care e amplasat va continua să se dezvolte, avem mai multe proiecte în acest sens. Referitor la acest stadion, primăria municipiului Târgoviște s-a ocupat de tot ceea ce ține de infrastructură, iar Federația Română de Fotbal a montat suprafața de joc” – primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

“Ne-am dorit foarte mult ca acest proiect să prindă viață, mă bucur să văd că am reușit să realizăm acest teren și mulțumesc primăriei din Târgoviște pentru implicare, în special domnului primar. Obiectivul a fost să redăm copiilor bucuria jocului de fotbal, iar acum copiii din Târgoviște au un nou teren unde pot practica fotbalul. Îmi aduc aminte ce era aici când am făcut prima vizită, acum totul arată mult mai bine. Infrastructura este una foarte importantă, tot fotbalul românesc are nevoie de investiții în această zonă. Ca urmare a condițiilor meteo, în România aproximativ cinci luni din an terenurile cu gazon natural nu se pot folosi în condiții optime, astfel că terenurile cu suprafață sintetică sunt o soluție bună. Este cel mai mare proiect investițional al FRF, unul finanțat exclusiv din mediul privat, împreună cu sponsorii noștri am creat acest fond pe care l-am alocat în această direcție. Nu ne vom opri aici, am realizat deja astfel de terenuri la Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Râmnicu Sărat și Giurgiu, iar anul acesta ne dorim să mai inaugurăm două, la Satu Mare și la Reghin, dar proiectul va continua și în alte județe, bineînțeles cu sprijinul autorităților locale” – Răzvan Burleanu, președinte FRF.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top