fbpx

Platformă de știri și opinii

Mănești: Intervenția pompierilor, la un incendiu, a salvat două case de la distrugere

in Actualitate by
Banner

Intervenție promptă a pompierilor dâmbovițeni, în dimineața zilei de 29 octombrie. Cei de la detașamentul Târgoviște, al ISU Dâmbovița, au reușit să stingă rapid un incendiu, ce se manifesta la o anexă gospodărească a unei locuințe din Ungureni ( comuna Mănești). Focul amenința să distrugă și două case, aflate în imediata vecinătatea a anexei, ce a luat foc de la un conductor electric neizolat corespunzător.

Conform ISU Dâmbovița:

În această dimineață, pompierii târgovișteni au fost alertați, prin apel 112, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din satul Drăgăești – Ungureni (comuna Mănești).Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj de ambulanță SMURD de la Detașamentul Târgoviște.La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la o anexă gospodăreescă (magazie), existând riscul extinderii la două locuințe învecinate.Intervenția a fost promptă, incendiul fiind lichidat rapid. Pompierii au protejat și salvat din calea flăcărilor atât locuința proprietarului, cât și o casă vecină, ambele situate în imediata apropiere a anexei. Din fericire nu au existat victime, doar pagube materiale. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de cca.20mp, precum și materiale textile și cărbuni depozitați în aceasta. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui conductor electric improvizat.”

ATENȚIE la utilizarea instalațiilor electrice! Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră, se interzice:• utilizarea instalaţiilor electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc) şi a consumatorilor electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii. Se va utiliza numai aparatură electrică omologată;• suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.Trebuie conştientizat faptul că improvizaţiile de orice natură, în marea lor majoritate, duc la evenimente cu urmări catastrofale. Mulţi dintre cei care recurg la improvizaţii se gândesc că pot face economie la bani, dar nu conştientizează că în realitate fac „economie” la viaţă. În primul rând la viaţa proprie, la viaţa familiei lor şi la viaţa celor din jur.Renunţaţi la IMPROVIZAŢII – Protejaţi-vă viaţa şi bunurile !

Au mai precizat cei de la ISU Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top