fbpx

Platformă de știri și opinii

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator BNR, condamnat la 5 ani de închisoare, s-a predat, la sediul IPJ Dâmbovița.

in Actualitate/Justiție by
Banner

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, s-a predat, în această dimineață (29 octombrie), la sediul IPJ Dâmbovița. Fostul viceguvernator a fost condamnat la cinci ani cu executare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Sediu IPJ Dâmbovița-29 octombrie 2020

Conform unui comunicat al IPJ Dâmbovița:

La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 din Codul  Penal.  

Acesta urmează să fie încarcerat, în vederea executării pedepsei.

Bogdan Olteanu-Arhivă

Bogdan Olteanu (foto), a fost condamnat de instanța Curții de Apel București la cinci ani de închisoare, cu executare, în dosarul în care a fost judecat sub acuzația că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu ca să intervină pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.În prima instanță, la Tribunalul București, Olteanu fusese condamnat, în decembrie 2019, la 7 ani de închisoare cu executare, în acest dosar. CAB a redus pedeapsa la doar 5 ani cu executare, pentru fostul viceguvernator BNR. Sentința este definitivă.

Bogdan Olteanu-sediu IPJ Dâmbovița (29 oct.2020)

Bogdan Olteanu urmează să fie dus la Penitenciarul Mărgineni, unde va sta în carantină timp de 21 zile.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top