fbpx

Platformă de știri și opinii

Petrolul, a treia înfrângere “acasă”: 0-1 cu Craiova

in Sport by
Banner

Petrolul continuă să risipească puncte pe teren propriu, suferind cea de-a treia înfrângere de pe „Ilie Oană” din acest sezon. A fost 0-1 cu U Craiova, liderul ierarhiei impunându-se grație golului lui Baeten (12), la capătul unui meci în care „lupii” au irosit o lovitură de pedeapsă, prin debutantul Beleck (83)!

Nimic nu s-a legat în jocul elevilor lui Viorel Moldovan la revenirea pe „Ilie Oană”, într-un meci cât se poate de important, împotriva primei clasate, U Craiova. E drept, Diarra (9) a avut o primă șansă de gol, trimițând cu capul, din mijlocul careului, pe lângă poarta adversă, dar, imediat, a venit golul de generic al lui Baeten (12), mijlocașul oltenilor șutând, de la aproape 30 de metri, imparabil, în vinclul din stânga lui Kitanov!

A fost golul de care oaspeții au avut nevoie pentru a juca, mai apoi, totul pe cartea unei defensive perfecte, tactica craiovenilor fiind ușurată și de dificultățile pe care „lupii” le-au avut pe faza de construcție. Mingea a ajuns anevoios în preajma buturilor apărate de către Popa și, în consecință, ocaziile au lipsit, astfel că, după 45 de minute, U conducea pe tabela de marcaj, obligându-l pe Viorel Moldovan să regândească, la pauză, tactica echipei sale.

Însă, din păcate, și după reluare scenariul a fost același, cu atacuri sterile din partea petroliștilor, ușor de neutralizat de defensiva adversă. Craiova a fost aproape să se desprindă la lovitura liberă bine executată de către Albu (58), dar Kitanov a intervenit salvator, iar finalul a adus și primele ocazii clare ale petroliștilor: Diarra (77) a șutat imprecis din șase metri, apoi Beleck (78) nu a putut să marcheze la debutul în tricoul „lupilor”, ratând, din marginea careului mic, după o centrare venită, de pe stânga, de la Țicu.

Petrolul a avut șansa să revină pe tabelă cu șapte minute înainte de final, atunci când „centralul” Ionuț Coza a dictat eronat lovitură de pedeapsă la duelul dintre Paramatti și Balint. Beleck și-a așezat mingea la punctul cu var, a șutat în stânga lui Popa, acesta plecând în dreapta, dar mingea a lovit rădăcina barei și a revenit în teren, fără ca vreunul dintre jucătorii ploieșteni să profite și să o reia în plasă!

Foto: Facebook FC Petrolul

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top