fbpx

Platformă de știri și opinii

CNSU (Hotărâre): Masca de protecție poate fi îndepărtată, în spațiile publice, în anumite condiții

in Actualitate by
Banner

Comitetul Național pentru Situații de Urgentă (CNSU) a decis astăzi (26 octombrie) că masca de protecție poate fi îndepărtată, în spațiile publice deschise, în anumite condiții, chiar dacă este în vigoare obligativitatea purtării acesteia, pe raza localității. Obligativitatea purtării măștii de protecție, chiar si în spațiile publice deschise, este impusă ( prin hotărări ale CJSU ) de către autoritațile locale, acolo unde rata de incidentă (COVID-19)a depășit 3 cazuri la mie (în ultimele 14 zile).

“În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU adoptată astăzi.

Iată documentul integral, adoptat de CNSU, o hotărare ce face referire si la persoanele ce vor intra în carantină, în România, în momentul în care vin din alte țări.

HOTĂRÂRE Nr.50/26.10.2020 (CNSU)

Art.1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Art.3 În localitățile sau județele în care portul măștiide protecție este obligatoriu în spațiile deschise,este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului,consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor,cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități,doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

În județul Dâmbovița, în localitățile Târgoviște si Aninoasa, se luase hotărârea impunerii purtării obligatorii a măștii de protecție ( de către CJSU) în urmă cu două zile.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top