fbpx

Platformă de știri și opinii

Record de amenzi, pentru nerespectarea normelor sanitare (38.500 de lei). Poliția vizează controale la “Focul lui Sumedru”

in Actualitate by
Banner

A fost înregistrat un nou record in ceea ce priveste cuantumul amenzilor aplicate de polițiști dâmbovițeni, celor ce nu respectă normele de protecție sanitără, în actualul context epidemiologic.

În ultimele 24 de ore (24 octombrie) peste 340 de forțe de ordine, au participat la operațiuni de verificare și control, în judetul Dâmbovița. Au fost verificate 195 de societați comerciale precum si 353 de mijloace de transport, dintre care 148 de mijloace de transport în comun. Totodată au fost legitimate peste 2400 de persoane.

Au fost aplicate 309 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.500 de lei. Dintre acestea, 283 de sancțiuni, în valoare de 28.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județen Dâmbovița au fost întreprinse o serie de măsuri ca târgurile anuale de toamnă prilejuite de sărbătoarea Sfântului Dumitru să se desfășoare în siguranță, cu respectarea prevederilor legale.

“Focul lui Sumedru” (Arhivă)

În atenția politistilor se află și posibililele manifestări dedicate “Focului lui Sumedru”, au precizat cei de la IPJ Dâmbovița. Sărbatoarea “Focul lui Sumedru” are loc in fiecare an, în noaptea de 25-26 octombrie, atunci când, în zone din județele Dâmbovița, Argeș, Vâlcea sau Brașov,  se aprind focuri și tinerii se adună în jurul acestora. “Focul lui Sumedru” este o tradiție veche de 2000 de ani, ce este acum legată de sărbătoarea creștină de Sfântul Dumitru.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top