fbpx

Platformă de știri și opinii

Cristian Stan: “La mulți ani, Armată Română!”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a transmis un mesaj de Ziua Armatei Române.

Edilul spune că Ziua Armatei este în fiecare zi, deoarece orice moment este potrivit pentru a ne îndrepta gândurile bune către cei care îmbracă haina de militar și își apără poporul.

“În vremuri dificile, popoarele au nevoie de repere fundamentale, incontestabile prin prestația lor, prin anvergura morală, prin puterea exemplului. La fel cum fiii se uită la părinți și văd în ei modele de viață, așa poporul se uită, crede și își urmează reperele.

În viața unei națiuni, Armata și Biserica strămoșească sunt bornele de vârf. Credința păstrată prin sacrificiu, mărturisirea acestei credințe, patriotismul lăsat pe câmpuri de sânge – toate au făcut din corpul Armatei Române instituția în care cei mai mulți români își regăsesc încrederea.

Și e firesc să se întâmple așa. Căci faptele de căpătâi ale neamului sunt indisolubil legate de Armată și vitejii ei. Primul război, Mărăști, Mărășești, Oituz, ofensiva pentru Carei din cel de-al doilea, Războiul de independență din 1877 sau, mai aproape de zilele noastre, misiunile din Irak, Afganistan, Kosovo. Soldații români sunt respectați la cel mai înalt nivel peste hotare, iar asta spune mult despre profesionalismul celor care îmbracă haina de militar.

De aceea, obișnuiesc să spun că Ziua Armatei este în fiecare zi. Pentru că modelul de viață al celor care îmbracă această haină este reflexie către societate nu doar atunci când îl citim în cărți, ci zilnic, în trăirea cotidiană.
Mă înclin în fața lor și le spun că-i prețuiesc enorm.

La mulți ani, soldați români, rezerviști, veterani de război!
La mulți ani, Armată Română!”, a transmis Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top