fbpx

Platformă de știri și opinii

Scenariu roșu pentru Târgoviște și Aninoasa. Peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

in Actualitate by
Banner

Conform ultimelor date transmise de autorități, pe lista localităților care trec la scenariul roșu deoarece au depășit 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori se adaugă și municipiul Târgoviște și comuna Aninoasa.

Cândești și Dobra rămân tot în zona roșie, în timp ce la Nucet, Glodeni și Moțăieni rata incidenței cazurilor a scăzut, iar localitățile fac parte acum din zona galbenă. 

Iată datele actualizate cu privire la evoluția cazurilor de coronavirus în județul Dâmbovița. 

BULETIN DE PRESĂ 

• Persoane confirmate cu COVID-19: 5.757 (120 persoane astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 4.545
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 197
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.559
• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 759
• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital) : 257

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. 

Echipajele ISU “Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 10 misiuni de către personalul ISU “Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet, 7 misiuni de decontaminare și 3 alte misiuni specifice contextului actual.

De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 39 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 4 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Solicităm atât cetățenilor cât și agenților economici din județul nostru să respecte cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială, prevăzute de HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și măsurile instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Sursa: Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top