fbpx

Platformă de știri și opinii

Se lansează Consiliul Național pentru Transformarea Digitală a României

in Actualitate by
Banner

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat vineri, 23 octombrie, într-un comunicat de presă, că  pe data de 27 octombrie va fi lansat Consiliul Național pentru Transformare Digitală (CNTD). Evenimentul va fi transmis online, unde vor fi participa peste 200 de membri ai CNTD.

În comunicatul de presă se vorbește și despre pașii esențiali în acest proces de transformare a României: “Un pas esenţial în procesul de transformare digitală a României este întărirea relaţiei de colaborare între sectorul public şi cel privat.

Acesta este motivul pentru care ADR a iniţiat Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală – o agora digitală, dar şi un organism tehnic, în care instituţiile aflate în serviciul public, împreună cu partenerii privaţi din industria IT&C, vor trasa parcursul corect către o Românie digitală şi puternic conectată la statele partenere din UE şi NATO. România porneşte pe drumul accelerat spre digitalizare cu două vulnerabilităţi mari – lipsa pilonilor esenţiali, cum sunt identitatea electronică sau interoperabilitatea, şi competenţele digitale limitate“, conform Agerpres.

CNTD se va consulta cu ADR când vine vorba de direcțiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din acest proiect.

Cloud guvernamental, Identitate electronică, Transformare digitală, Inteligență artificială, Big Data, Compentențe digitale și Facturare electronică și Interoperabilitate sunt doar câteva dintre grupurile de lucru ale instituției în care se vor reflecta prioritățile noului Consiliu, mai scrie sursa citată.

Sursa: Agerpres

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top