fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul a hotărât: Pacienții asimptomatici (COVID-19)-monitorizați de medicii de familie

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Printr-o Ordonantă de Urgență, Guvernul României a hotărât ca pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare (cazuri de COVID-19) să fie monitorizați de medicii de familie. Totodată, acești pacienți vor fi tratați exclusiv la domiciliu, sau la locul indicat de pacienți.

Anunțul a fost făcut de Ionel Dancă ( în dimineața zilei de 23 octombrie), purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ionel Dancă-purtător de cuvânt Guvern (23 oct.2020)

“A fost adoptată o Ordonantă de Urgență în ceea ce privește tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, asimptomatici sau cu simptome ușoare. Au fost reglementate procedurile de monitorizatre a acestor pacienți, de către medicii de familie, astfel încât să fie redusă presiunea de pe sistemul sanitar de urgență și, în același timp, să fie implicată această zonă de servicii, furnizată de medicii de familie. Practic, pacienții infectați cu coronavirus, pacienții asimptomatici, vor fi monitorizați si asistați medical de către medicii de familie, iar medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanțe de urgență, să deconteze aceste prestații medicale, în suma de 105 lei de caz, din bugetul CNAS. Totodată, medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pacienților pentru concediile medicale aferente acestei perioade, când aceștia se află în carantină sau izolare.”

A precizat Ionel Dancă.

“Guvernul face un apel către toţi medicii de familie să fie alături de toţi colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecţiilor cu coronavirus şi să ajute în special în ceea ce priveşte această zonă a pacienţilor asimptomatici cu forme uşoare”, a mai spus Dancă.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top