fbpx

Platformă de știri și opinii

A “plouat” cu sancțiuni! 384 de dâmbovițeni amendați, pentru nerespectarea regulilor sanitare (anti COVID-19)

in Actualitate/Sănătate by
Banner

A fost încă o zi plină, pentru polițistii din Dâmbovița, ce au aplicat nici mai mult, nici mai puțin decât 384 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, ce au ca scop limitarea raspândirii noului coronavirus.

La data de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat să acționeze, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte structuri de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă măsurile prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 400 de polițiști și polițiști locali au desfășurat activități de control în zonele unde se formează aglomerări de persoane, piețe, centre comerciale, dar și în mijloacele de transport public în comun.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 2.800 de persoane și au fost aplicate 384 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, în cuantum de 17.500 de lei.

De asemenea, echipele de control au efectuat verificări în peste 200 de societăți comerciale, fiind constatate 4 fapte de natură economică în contextul COVID-19, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 10.000 de lei.

Arhivă

Totodată, acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport public, fiind efectuate verificări în 88 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru călători. Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.”

A transmis IPJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top