fbpx

Platformă de știri și opinii

Localitatea din România în care nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus

in Actualitate by
Banner

8 comune din județul Maramureș sunt în scenariul roșu, dar, în același timp, există și o zonă în care nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19 de la începutul pandemiei și până în prezent. 

Este vorba despre localitatea Ariniș, acolo unde oamenii au auzit de coronavirus doar de la știri.

Eficiența în ceea ce privește combaterea răspândirii cazurilor de coronavirus este vizibilă tocmai datorită faptului că locuitorii comunei respectă cu strictețe regulile impuse și au grijă să se protejeze.

Oamenii de aici au mărturisit că nu se plimbă pe străzi fără rost, ci ies numai atunci când au nevoie de ceva: „Dacă stați să urmăriți, lumea nu circulă. Merge dimineața la cumpărături, dar nu vedeți într-o oră trei persoane pe drum. Asta-i secretul! Regula numărul 1: ne-au spus de la început că e pandemie, că e stare de urgență și respectăm!”, scrie Digi24

Deși comunitatea nu este foarte mare, autoritățile de la Ariniș au luat toate măsurile pentru ca cei 1300 de locuitori să se simtă cât mai în siguranță.

Oamenii au arătat că sunt prudenți și au conștientizat pericolul, având exemplul localităților aflate în zona roșie. 

La început am fost și eu sceptic legat de acest virus, dar mi-am dat seama că nu-i de glumă. Prin ianuarie-februarie, având o discuție cu fiica mea, care e medic pneumolog, mi-a dat niște detalii și am priceput că nu ne jucăm cu acest virus. Am început să luăm măsuri, zic eu, destul de stricte și severe”, a declarat primarul localității Ariniș, conform Digi24.

Atunci când au de comunicat cu primăria, locuitorii din Ariniș apelează la metodele moderne, iar în loc să se deplaseze acolo folosesc apelurile telefonice sau e-mail-urile pentru a rezolva problemele. 

Sursa: Digi24

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top