fbpx

Platformă de știri și opinii

Declarația lui Ionel Petre după ce a aflat că nu mai este președintele ALDE Dâmbovița

in Actualitate/Politică by
Banner

După ce a exprimat public dezacordul în legătură cu fuziunea cu PRO România, Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, a fost înlocuit de către conducerea centrală.

Ionel Petre nu a fost de acord ca ALDE să se asocieze cu PRO România și nu a acceptat să fie parte dintr-un asemenea demers, deoarece, spune el, este un politician de dreapta și așa va rămâne.

Liderul ALDE Dâmbovița nu a apucat să își dea oficial demisia, ci a aflat din presă că nu mai este președintele organizației.

La depunerea candidaturilor pentru parlamentare, joi, Adrian Țuțuianu, președinte PRO România Dâmbovița, l-a prezentat pe bucureșteanul Cătălin Popescu drept noul președinte ALDE Dâmbovița.
De asemenea, Popescu ocupă și locul 2 pe lista PRO România pentru Camera Deputaților.

Ionel Petre își va continua activitatea ca antreprenor, iar pe plan politic se va implica numai dacă o altă formațiune de dreapta va rezona cu ideile și proiectele sale. Iată ce mesaj a transmis fostul președinte ALDE Dâmbovița:

Astăzi, președintele PRO România Dâmbovița a prezentat noul președinte ALDE Dâmbovița fără ca mie, ca lider de ani buni al organizației, să mi se aducă la cunoștință despre această numire. Practic, am aflat din presă că nu mai sunt președinte ALDE Dâmbovița. 

Dincolo de lipsa de transparență și bun simț manifestate față de mine, ca lider ALDE, am asistat la prima acțiune de forță și unică autoritate a reprezentanților ProRomânia. 

Eu nu sunt persoana care iese pe ușa din spate sau care poate fi aruncată pe fereastră. Colegii din ALDE mă cunosc foarte bine, sunt un politician asumat, mi-am susținut întotdeauna punctele de vedere. Este dovada respectului față de partid și față de cetățenii cărora le-am cerut întotdeauna să aibă încredere în noi.

Sunt un om politic sincer, un politician de echipă. Tot timpul am respectat partidul pe care l-am reprezentat cu demnitate.

Le urez succes foștilor colegi în tot ceea ce vor face de acum înainte pe plan politic! În ALDE am cunoscut mulți oameni demni de respect și pentru acest lucru, mă simt un om privilegiat!

Rămân un politician atent și în permanență aproape de oameni, chiar dacă acum sunt dezamăgit de modul în care coechipierii mei și liderii ALDE au înțeles să își manifeste hotărârea de a mă exclude din rândurile lor. O manieră puerilă, lipsită de consistența deciziilor luate de oameni care doresc să conducă destinele unei nații.

Acum este clar că drumul alături de ALDE este la final. Eu sunt un politician de dreapta și așa voi rămâne. Nu agreez deloc decizia ALDE de a merge mai departe alături de PRO România, aspect pe care l-am exprimat încă de la anunțarea fuziunii. Eu am viziuni liberale care, de altfel, m-au și condus acum câțiva ani spre ALDE ca formațiune politică.

Momentan, îmi voi continua activitatea în domeniul privat, ca antreprenor. Politic, voi continua să îmi susțin public opiniile, din respect pentru cetățenii care mi-au acordat timpul lor, ascultându-mă în acești ani, dar și votul lor, aca reprezentant ALDE.

Voi cotinua activitatea politică, dacă proiectele și viziunea mea vor fi împărtășite de o altă formațiune politică cu viziuni de dreapta.

Rămân deschis ca politician pentru că eu cred cu tărie în proiectul #REFORMĂ, demarat anul acesta. Cred în politica pentru oameni, cu OAMENI!

 

Cele bune!

Ionel Petre

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top