fbpx

Platformă de știri și opinii

COS Targoviste

COS Târgoviște: Scrisoare deschisă către Guvernul României, pentru urgentarea preluării combinatului

in Actualitate/Economie/Justiție by
Banner

Sindicaliștii de la COS Târgoviște au adresat o scrisoare deschisă către Guvernul României și prim-ministrul Ludovic Orban, în care se solicită urgentarea procedurii de preluare, de către stat, a combinatului de oțeluri speciale de la Târgoviște. Angajaților de la COS Târgoviște le e teamă că statul nu va mai avea ce prelua, pentru că actualii proprietari vând în continuare activele societății, ce e este în procedură de insolvență (de 7 ani).

Scrisoare deschisă adresată membrilor Guvernului României :

COS Târgoviște poate fi pornit cu salariații pe care îi are acum , poate funcționa și poate produce oțel în condiții de sustenabilitate …are nevoie doar să i se dea această șansă! Știm că actualul administrator judiciar, care gestionează insolvența COS Târgoviște de peste 7 ani susține contrariul , știm că sindicatul ,, galben “, inventat sprijinit si finanțat de administrația trecuta și actuală susține că nu mai putem porni acest combinat, că instalațiile sunt vechi, defecte și ,, roase de șoareci”, ca nu vom fi sustenabili , ca nu mai avem oameni etc. …NU ESTE ADEVĂRAT! Am bătut la uşa tuturor guvernelor de până acum cu problema COS Târgoviște… și pentru prima dată am găsit sprijin și înțelegere la actualul guvern! Este nevoie de oțel în România și incă putem face oțel la Târgoviște! Personal cred că acest combinat NU VA FI NICIODATĂ REDRESAT/ REORGANIZAT de actualul administrator judiciar…urmărim activitatea lui de peste 7 ani ! La fel, personal consider că singurul mod în care statul își poate recupera creanțele este să preia activitatea de producție în contul creanțelor sale … altfel acest combinat va intra în faliment și NU CRED STATUL VA MAI RECUPERA CEVA!Am scris această scrisoare în primul rand de teamă să nu se dea crezare celor care să străduiesc din răsputeri să schimbe hotărârea luată de actualul executiv DE A SE IMPLICA ÎN SALVAREA COS Târgoviște !Personal am încredere că Primul Ministru Ludovic Orban CUNOAȘTE ADEVĂRUL și va continua să se implice, împreună cu membrii Guvernului, în finalizarea procedurilor juridice și administrative necesare pentru salvarea COS Târgoviște! Așa să ne ajute Dumnezeu !

Nicolae Dragodănescu

sedința de Guvern
Ședință de Guvern (februarie 2020)

Au scris cei de la COS Târgoviște (sindicatul Valahia) în scrisoarea adresată Guvernului.

La COS Târgoviște, actualul patronat continuă vânzările de utilaje, din combinat, prin procedură de licitație publică. Pe de altă parte, Tribunalul Dâmbovița a acordat un nou termen de judecare (26 ianuarie 2021) a dosarului aflat pe rolul instanței ce vizează judecarea procedurii de insolvență de la COS Târgoviste. Cei aproximativ 1200 de salariați ai COS Târgoviște sunt, la momentul de față, în procedură de șomaj tehnic, până în data de 22 octombrie 2020.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top