fbpx

Platformă de știri și opinii

Iohannis anunță reglementări stricte pentru campania electorală. Orice abatere va fi sancționată

in Actualitate by
Banner

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că alegerile parlamentare din 6 decembrie se vor desfășura în condiții de siguranță, cu reguli mult mai stricte față de campania de la alegerile locale.

„Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu mai avem un parlament funcțional. […] Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin care ne permite să îndreptăm erorile inerente.

[…] Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore. În schimb, campania implică o atenție sporită. Au fost stabilite reglementări mai stricte pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul digital programele”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului îi îndeamnă pe candidați să recurgă la metodele alternative pentru a face campanie electorală, organizarea de mitinguri de susținere este interzisă: „Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore. În schimb, campania implică o atenție sporită”.

Orice abatere va fi aspru și rapid sancționată, a mai spus președintele Iohannis.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top