fbpx

Platformă de știri și opinii

Un jandarm dâmbovițean, vindecat de COVID-19, donează plasmă pentru a ajuta alți bolnavi

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Gest de apreciat, al unui jandarm dâmbovițean. După ce a fost infectat cu COVID-19, și a trecut cu bine peste boală, acesta a donat plasmă, ce va fi folosită pentru tratarea altor bolnavi ce au fost infectați cu noul coronavirus. Jandarmul îi îndemna pe toti cei care au trecut prin boală (și au căpătat anticorpi) să doneze la rândul lor plasmă, ce poate fi folosită cu succes pentru tratarea altor pacienți ce sunt bolnavi în momentul actual.

Sursa foto- facebook/Jandarmeria Dâmbovița

<O poveste, două fronturi, aceeași luptă: Amândoi contribuie la stoparea răspândirii virusului care a schimbat viețile oamenilor din întreaga lume.Atât din datorie, cât și din dorința de a contribui la binele general, se expun constant unor diverse pericole, iar cel reprezentat de pandemie nu face excepție. Colegul nostru, maior Ene Nicolae, cunoaște foarte bine ce implică lupta cu acest inamic invizibil, dat fiind faptul că soția sa este cadru medical, iar el însuși a fost depistat cu Sars-Cov-2. Din fericire, s-a dovedit mai puternic decât boala și, odată vindecat, a decis să doneze plasmă. „M-am gândit la toți cei bolnavi!” a mărturisit colegul nostru.Acestuia, soției sale și tuturor celor care se implică direct în problema globală reprezentată de pandemie, le transmitem cu recunoștință: Respect!>

Au scris cei de la Jandarmeria Dâmbovița, pe pagina de facebook a instituției, ilustrând anunțul și cu o fotografie a colegului lor, vindecat de COVID-19.

Centrul de Transfuzie Dâmbovița, unde se fac donările de sânge (si pentru plasma ce este folosită în tratamentul anti COVID-19), au precizat că, până acum, “la toate plasmele testate am găsit anticorpi, ceea ce arată o stare imună a donatorului.”. Cu alte cuvinte, plasma recoltată, până acum (de la foști bolnavi de COVID-19), a putut fi folosită în tratamentul altor bolnavi.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top