fbpx

Platformă de știri și opinii

Bucegi (jud. Dâmbovița)- Turiști în dificultate, ajutați de jandarmi și Salvamont

in Actualitate/Travel by
Banner

Doi turiști din București au fost ajutati să ajungă în siguranță la destinație, de către jandarmii montani și cei de la salvamont Dâmbovița, după ce s-au ratăcit în zona montană. Cei doi au fost surprinși, în Bucegi, de vremea nefavorabilă.

Foto- Jandarmeria Dâmbovița

“Turiștii se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Bolboci-Șaua Strungă-Padina. La un moment dat, în zona Strunga Mică, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceață densă, cei doi nu au mai observat marcajul de pe traseu și s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul salvatorilor montani. Ajunși în zonă, jandarmii montani și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița i-au condus pe tinerii bucureșteni în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, în condiții de siguranță până la un loc de cazare din zona Bolboci.Turiştii aflaţi în dificultate în zona munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.”

Au precizat cei de la Jandarmeria Dâmbovița.

Tot ieri,în muntii Bucegi au avut loc doua evenimente cu mult mai dramatice.

Sursa foto-facebook/Salvamont Bușteni

Un bărbat de 56 de ani și-a pierdut astăzi (n.m. 18 octombrie) viața în Masivul Bucșoiu din Bucegi. Acesta încerca să coboare de pe munte cu câțiva prieteni cand a alunecat pe pământul ud de apa și a căzut din poteca turistică aproape 100 de metri spre Valea Bucșoiului. Prietenii acestuia au ajuns primii la victimă și au constatat că avea leziuni incompatibile cu viața.Salvamontiștii din Bușteni si Prahova care au ajuns la locul accidentului, au constatat decesul și au pregătit victima pentru extragere, moment în care au mai primit o solicitare de la o tânără de 18 ani care suferise un traumatism cranian prin cădere cu pierdere de cunoștință. Salvamontiștii au întrerupt acțiunea de extragere a celui decedat și au plecat imediat în ajutorul tinerei de 18 ani. Recuperarea trupului din Bucșoiu va fi continuată mâine dimineață. Am solicitat și sprijinul unui elicopter”.Postare facebook /Salvamont Bușteni.

Sursa foto- Salvamont Prahova/facebook

Un alt incident nefericit a implicat o tânăra de 18 ani, ce a suferit un traumatism cranio cerebral (TCC), în vreme ce se afla în drumeție, pe traseul Babele-Piatra Arsă (din Bucegi). Aceasta a fost preluată de salvamontiști (Salvamont Prahova) și transportată până la șosea de unde a fost preluată de o ambulantă SMURD și transportată la spital.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top