fbpx

Platformă de știri și opinii

Victorie uriașă pentru Chindia, în condiții speciale. Cronica + reacții

in Sport by
Banner

Chindia și-a trecut în cont a treia victorie din acest sezon al Ligii I, 1-0 la Ploiești cu Gaz Metan Mediaș, formație în fața căreia nu pierduse în sezonul trecut. Florea a înscris singurul gol al meciului, în debutul reprizei secunde, din centrarea perfectă a lui Neguț. Yameogo și Neguț au semnat alte mari ratări într-un meci în care Chindia a arătat foarte bine, chiar și fără câțiva titulari, depistați cu COVID-19, în timp ce alții au fost accidentați. “Vreau să îi felicit pe toți băieții noștri pentru rezultatul de astăzi și pentru disciplina de care au dat dovadă și în 11 contra 11 și în 10 contra 11 și pentru sacrificiul pe care l-au demonstrat din momentul în care am rămas în 10 oameni. Este o victorie meritată, chiar dacă Mediașul a dominat teritorial, având în vedere condițiile în care s-a desfășurat repriza a doua. Ne-am confruntat cu niște probleme incredibile. S-a întrerupt campionatul, am stabilit o strategie pentru această perioadă, cu două-trei zile înainte de meci ne-am trezit cu infectări cu COVID-19, ne-au lipsit alți jucători accidentați, iar alții reveniți după accidentări au stat pe banca de rezerve. Am fost obligați să improvizăm, pe final am jucat cu un atacant pe postul de mijlocaș central”, a declarat antrenorul Chindiei, Emil Săndoi.

11 puncte în șapte etape

Startul bun de sezon a dus-o pe Chindia în plutonul de play-off, cu 11 puncte câștigate în șapte etape. Puteau fi și mai multe, cel puțin din jocurile cu Academica Clinceni și CFR Cluj, ambele încheiate 0-0. Prin comparație, la același moment din stagiunea trecută, Chindia avea doar cinci puncte, cu unul singur mai mult decât ultima clasată după șapte etape.

Aioani – omul meciului, Fomba – integralist

Marian Aioani a fost desemnat omul meciului Chindia – Gaz Metan Mediaș 1-0. Tânărul goalkeeper al Târgoviștei, titular la mijlocul săptămânii în meciul naționalei de tineret cu Malta, a securizat buturile și a dat încredere echipei prin intervenții sigure. O surpriză plăcută a reprezentat-o evoluția lui Bourama Fomba, un fundaș central de 21 de ani din Mali, pentru prima dată titular în Liga I din România.

Sâmbătă, cu UTA

Chindia va juca sâmbătă, tot de la ora 14.00, în deplasare cu UTA Arad, pe cel mai nou stadion inaugurat în România. UTA se confruntă și ea cu probleme cauzate de COVID-19, numaipuțin de cinci jucători fiind infectați în ultimele zile.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top