fbpx

Platformă de știri și opinii

ALDE Dâmbovița spune “NU” unei alianțe cu Pro România și Adrian Țuțuianu

in Actualitate/Politică by
Banner

Loviură de teatru pe scena politică dâmbovițenă. Liderii ALDE, Petre Ionel, președinte ALDE Dâmbovița și Ion Dumitru, vicepreședinte ALDE DB, refuză să facă parte din noua construcție politică ce presupune fuziunea, prin absorbție, celor de la ALDE în Pro România. Cei doi au expus, în cadrul unei conferințe de presă, motivele pentru care nu sunt de acord cu acestă fuziune și, în consecință, vor refuza să facă parte din noul partid (ce va fi creat începând cu data de 8 noiembrie).

Ionel Petre

“Nu sunt de acord cu un astfel de proiect, nu mă regăsesc într-un astfel de proiect și nu voi merge la PRO România pentru că, în principiu, liberal fiind, nu voi întreprinde nimic în niciun proiect în care nu mă regăsesc și în care nu cred cu tărie.(…) M-am exprimat, si la nivel național, în structurile de conducere ale ALDE, că nu cred că este corect ca ALDE să fie absorbit într-un partid care are cam acelasi procent electoral. Ar fi fost de dorit o alianță, chiar si o fuziune de tipul PLR-PC, dar nu așa.(..) La Dâmbovița, într-o eventuală fuziune, din care aș fi făcut parte, nu văd două săbii, de același calibru stând în aceiași teacă.” a spus Ionel Petre

Nu voi face pasul către o altă formațiune politică anume”, a mai spus Ionel Petre.

Liderul ALDE Dâmbovița nu este singurul membru al partidului ce nu va face pasul în PRO România. Ion Dumitru a declarat că:

Ion Dumitru

“Nu mă văd în niciun fel alături de acest partid, Pro România. Nu mă văd, pentru ca eu am privilegiul de a cunoaște foarte bine ce înseamnă omul Ponta si omul Țuțuianu. Dați-mi voie ca, atunci când am afirmat omul Ponta și omul Țuțuianu, cuvântul “omul” să îl pun între ghilimele. Ca atare, pentru mine, acestă fuziune nu există.” A afirmat Ion Dumitru.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top