fbpx

Platformă de știri și opinii

Înfrângere și cu Austria. Rădoi ar putea pleca în noiembrie

in Sport by
Banner

Chiar dacă a arătat puțin mai bine din punct de vedere al atitudinii, reprezentativa antrenată de Mirel Rădoi a pierdut și al treilea meci disputat în luna octombrie. România a fost învinsă la Ploiești, scor 1-0, de Austria, într-un meci din prima grupă a Ligii B a Ligii Naţiunilor. Alessandro Schopf, jucător la Schalke, este cel care a reușit să îl învingă pe Tătărușanu (minutul 76).

“Va trebui să luptăm în continuare, să ne luăm revanșa cu Norvegia, să arătăm în Irlanda de Nord de ce am jucat atât de bine în prima manșă și nu am reușit să câștigăm. Va trebui să apelăm la orgoliul nostru. Nu știu dacă putem vorbi de reconfirmare. Până în noiembrie va trebui să vedem care sunt progresele, dacă au existat, iar după dubla din noiembrie vom vedea cum vor sta lucrurile. Dacă progresul nu va exista, va trebui să ne gândim la altcineva. Probabil că luna viitoare foarte multă lume va fi mai fericită. Nu știu. Poate vom câștiga cele două partide”, a declarat selecționerul României, Mirel Rădoi, la finalul partidei, lăsând să înțeleagă că s-ar putea despărți de tricolori luna viitoare. Între timp, după această serie neagră, se vehiculează tot mai des varianta ca naționala să fie preluată de Gheorghe Hagi.

La rândul său, portarul României, Ciprian Tătărușanu, a vorbit despre o schimbare de atitudine a naționalei față de jocurile precedente, pierdute cu Islanda și Norvegia: “Ne-am dorit victoria, cred că toată lumea a văzut o altă atitudine a noastră. Am făcut un joc bun, dar se pare că nici atunci nu reuşim să câştigăm. Este o perioadă foarte grea. Încerc la fiecare meci să ajut cât pot echipa, se pare că în aceste meciuri nu ne-am făcut treaba cum trebuie. Toată lumea a încercat să creeze o atmosferă bună. La primele două meciuri atitudinea a fost foarte slabă, acum a fost la nivel înalt şi concentrarea la fel, dar nu s-a putut. Noi suntem primii supăraţi când pierdem meciul, e normal să fie critici, dar nu toate părerile sunt aşa cum le vrea presa. Mai avem două meciuri de jucat în Liga Naţiunilor, poate vom reuşi să câştigăm. Când este o perioadă mai neagră, nu merge nimic“.

România: Tătăruşanu – Bălaşa, Burcă, Toşca, Bancu – Maxim (Cicâldău ’62), Marin, Stanciu (Iancu ’83) – Deac (Pușcaș ’83), Alibec (Keșeru ’62), Mitriţă (Hagi ’76). Selecţioner: Mirel Rădoi


Austria: Pervan – Lainer, Dragovic, Hinteregger (Posch ’53), Alaba – Schopf (Ranftl ’76), Ilsanker, Bumgartlinger (Grillitsch ’76), Baumgartner – Gregoritsch (Kalajdzic ’90), Schlager. Selecţioner: Franco Foda

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Sport

Go to Top