fbpx

Platformă de știri și opinii

Starea de alertă prelungită cu 30 de zile. Guvernul a anunțat noi măsuri restrictive

in Actualitate/Administrație by
Banner

Într-o ședință de Guvern ce a avut loc astăzi (14 octombrie), Guvernul a hotărât prelungirea stării de alertă, începând din data de 15 octombrie, pe o perioadă de încă 30 de zile. În actualul context epidemiologic reprezentanții Guvernului, prin premierul Ludovic Orban, au anunțat noile măsuri ce vor fi implementate pentru a se încerca stoparea răspândirii noului coronavirus.

“Se instituie obligativitatea purtării măștii în spațiile aglomerate, și aici vorbim despre stații de autobuze, peroane și gări, în piețe pentru o incidentă între 1,5-3 la mie, iar în locurile în care se depășește indicele de 3 la mie, CNSU propune obligativitatea purtării măștii în toate spațiile ca masură de protecție suplimentară de protecție pentru cetățeni”, a precizat Ludovic Orban.

Ședință de Guvern-14 octombrie 2020

In ceea ce privește modul de funcționare al restaurantelor și cafenelor, dar și al teatrelor si cinematografelor, autoritățile au decis să aplice un model identic cu cel folosit în cazul scolilor, cel care presupune trei scenarii. Până la 1,5 la mie, până la 3 la mie, și scenariul roșu, cu peste 3 la mie, cazuri de infectare.

Totodata, premierul a solicitat ca să crească gradul de testare în centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă sau care sunt cu dizabilități, astfel încât să poata fi identificate la timp persoanele pozitive.

Starea de alertă, la nivel național, este prelungită până la data de 14 noiembrie, conform hotărârii de Guvern de astăzi. Deciziile luate astăzi, de Executiv, vin să completeze prevederile din HG privind stare de alertă cu câteva măsuri suplimentare care au fost deja prezentate în urma întâlnirii Comitetului Național pentru Situații de Urgență de ieri (13 octombrie), a mai anunțat premierul Ludovic Orban.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top