fbpx

Platformă de știri și opinii

Fieni: Târgul de Sfântul Dumitru a fost anulat, din cauza epidemiei de COVID-19

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Deja celebrul, prin amploarea pe care o avea, în fiecare an, Târgul de Sfântul Dumitru, de la Fieni, din Dâmbovița, a fost anulat.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții primăriei Fieni, pe pagina de facebook a administrației locale:

TÂRGUL ANUAL DE SFANTUL DUMITRU

Traditia la Fieni inseamna si Targul anual de Sfantul Dumitru, de zeci de ani,mii de participanti luand parte cu drag la acest eveniment. In acest an dificil, cu atatea probleme aparute in urma pandemiei Covid 19, in baza prevederilor legale si a evaluarii gradului de risc, cu parere de rau anuntam oficial ca editia din acest an nu va mai avea loc. Mulțumim pentru intelegere !

Au anunțat reprezentanții primăriei Fieni. Marele Mucenic Dumitru este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari sfinți militari, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în Biserica Catolică de rit bizantin și cea de rit roman. În bisericile ortodoxe și catolice de rit bizantin, precum și în cea de rit roman, se sărbătorește la data de 26 octombrie. Creștinii ortodocși care urmează calendarul iulian sărbătoresc în data de 8 noiembrie.

Sursa foto-facebook/Primăria Fieni

La Fieni, Târgul de Sfântul Dumitru era cel mai mare din județ (oragnizat cu aceasta ocazie) mii, daca nu cumva zeci de mii de oameni, venind în fiecare an, pentru a se aproviona cu produse agricole, de aici. În Dâmbovița rata de infectare cu noul coronavirus este, la momentul actual (12 octombrie 2020) de 1,31 cazuri/1000 de locuitori, în ultimele zile constatându-se o creștere accentuată a numărului de cazuri.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top