Sute de amenzi, pentru dâmbovițenii ce nu respectă noile reguli de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

in Actualitate by
Banner

În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în sistem integrat, în zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum si mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 24 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 225 de obiective/locații, 94 de mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 1692 de persoane.

Echipele de control au depistat 333 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 13.500 de lei.

Activitățile sunt desfășurate pentru ca toți cetațenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, precizează polițistii dâmbovițeni.

Nerespectarea măsurii de protecție individuală de a purta masca de protecție atfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile unde este obligatoriu, constituie contravenție și se sancționează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, cu amendă de la 500 la 2500 de lei.

Banner