fbpx

Platformă de știri și opinii

CJSU Dâmbovița a decis carantinarea parțială a comunei Dobra, din cauza cazurilor multiple de COVID-19

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Localitatea dâmbovițenă Dobra va intra în carantină. Mai precis, este vorba doar de satul Dobra, satul Mărcești ( ce aparține comunei Dobra) nefiind deocamdată introdus în carantină. Decizia a fost anuțnată de Prefectura Dâmbovița, prin intermediul unui comunicat de presă în care sunt precizate următoarele:

Comunicat de presă

Nr. 10.205/09.10.2020

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat două hotărâri după cum urmează: Hotărârea nr. 41/09.10.2020 privind propunerea instituirii carantinei zonale în satul Dobra din comuna Dobra, județul Dâmbovița și Hotărârea nr. 42/09.10.2020 privind aprobarea scenariului de funcţionare pentru unele clase/grupe/ unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa, precum şi a altor măsuri.

Sediu Primărie Comuna Dobra

În ceea ce privește propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, de instituire a carantinei zonale, precizăm că măsura inițială de a carantina comuna Dobra a fost reanalizată, astfel că propunerea de carantină este valabilă doar pentru satul Dobra. Până la aprobarea prin Ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență a măsurii de carantinare, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, precum și restricționarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor atât în interior cât și în exterior, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, precizăm că a fost extins intervalul orar pentru purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, respectiv, intervalul orar 06.00-20.00, valabil de luni până duminică, pentru unitățile administrativ-teritoriale unde rata de incidență cumulată depășește 1,5/1000 de locuitori, inclusiv pentru satul Mărcești din comuna Dobra. Totodată se introduce excepția de la restricțiile prevăzute pentru agenţii economici licenţiaţi în jocuri de noroc, pentru cei care defăşoară activităţi de vânzare şi plasare bilete loto şi loz în plic, în sensul că îşi pot desfăşura în continuare activităţile cu publicul în măsura în care nu sunt permise folosirea aparatelor şi a jocurilor mecanice din incinta agenţiei.

Hotărârea nr. 41/09.10.2020 privind propunerea instituirii carantinei zonale în satul Dobra din comuna Dobra, județul Dâmbovița va fi transmisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmând a se analiza și publica in Monitorul Oficial Ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență.

A precizat Prefectura Dâmbovița. În localitatea Dobra, doar în data de 8 octombrie, au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 12 persoane, din cadrul primăriei. În ultimele 14 zile, în localitate, au fost confirmate 21 de cazuri de îmbolnăvire astfel că rata de incidență era la Dobra (în data de 8 octombrie) de 5,95 cazuri/1000 de locuitori, cea mai mare din județul Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top