fbpx

Platformă de știri și opinii

COS Targoviste

Salariații COS Târgoviște chemați să păzească utilajele, înainte de preluarea de către stat a uzinei

in Actualitate/Economie by
Banner

La COS Târgoviște anunțata preluare, de către stat, a uzinei (în contul unei datorii a combinatului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro) a intrat într-o noua fază. Liderii de sindicat au anunțat că legea, prin care ar urma să se facă preluarea, ar urma să fie modificată, în această săptămână, prin Hotărâre de Guvern. În plus, salariații, ce la acest moment sunt în șomaj tehnic, sunt chemati să păzească utilajele ce au mai rămas în uzină, existând temerea că acestea vor fi înstrăinate, de actualul patronat rus, înainte de preluarea COS Târgoviste de către stat.

“Vești foarte bune pentru salariații COS Târgoviște!

1. Reprezentanții Sindicatului Valahia s-au întâlnit astăzi 06 octombrie 2020, cu reprezentanții Ministerului Economiei, pe problema preluării COS Târgoviște de către statul român;

2. Ministerul Economiei și Ministerul de Finanțe continuă modificarea cadrului legislativ necesar preluării COS Târgoviște și în ședința de guvern din această săptămână se vor adopta modificările necesare la OUG nr 60/2019 privind stingerea unor obligații bugetare la firmele aflate în insolvență prin darea în plată!

3. Reprezentanții Ministerului Economiei speră ca imediat după termenul de 23 octombrie, dat de Tribunalul Dâmbovița pentru prezentarea noului Plan de reorganizare, salariații să fie aduși la muncă pentru revizii și pregătirea tuturor liniilor de producție, în vederea pornirii normale a activității!

4. Apelul făcut de reprezentanții Ministerului Economiei către TOȚI salariații COS Târgoviște este de a rămâne prudenți si atenți ca TOATE UTILAJELE DIN SECȚIILE DE PRODUCȚIE să rămână în combinat, să nu fie descompletate sau să suporte avarii în această perioadă. În acest sens, reprezentanții Ministerului Economiei au fost de acord ca reprezentanții Sindicatului Valahia să solicite administratorului judiciar și Ministerului Economiei, dreptul de a verifica respectarea acestei cerințe!

5. După finalizarea procedurilor judiciare și administrative de preluare a COS Târgoviște, vom organiza o adunare generala cu salariații combinatului, în ,, aer liber “, și cu respectarea masurilor sanitare, la care vor participa și reprezentanți ai Ministerului Economiei.

Întâlnire reprezentanți COS Târgoviste-Ministerul Economiei

Sursa foto-facebook/Info COS

6. Au participat la întâlnirea de astăzi de la Ministerul Economiei, Dragodănescu Nicolae și Mihăilă Ştefan.

7. Aveți încă puțină răbdare, urmăriți ședința de guvern de joi și presa centrală și locală!Ne vom întâlni din nou cu reprezentanții guvernului , săptămâna viitoare! Mulțumim doamnei Daniela NICOLESCU – secretar de stat la Ministerul Economiei, ,Energiei și Mediului de Afaceri pentru implicare în problema COS Târgoviște!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Este mesajul postat pe o rețea de socializare, de liderii de sindicat (Sindicatul Valahia) de la COS Târgoviște.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top