fbpx

Platformă de știri și opinii

Klaus Iohannis, despre COVID-19: “Avem cifre foarte îngrijorătoare. Măsurile de restricție sunt inevitabile!

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după cifrele îngrijorătoare înregistrate astăzi, în România, în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Astăzi, 7 octombrie, România a înregistrat trei recorduri negative: cel mai mare numa de cazuri noi (aproape 3000), cel mai mare număr de decese-82, si cel mai mare număr de pacienți internati la ATI (612). În acest cotentext, Klaus Ioahannis a convocat o conferintă de presă în care a anunțat că, dată fiind evoluția epidemiei, noi măsuri restrictive, în România, sunt inevitabile.

Am avut în ultima săptămână cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate. Sunt cifre îngrijorătoare. Tendința actuală este una de creștere accelerată care duce la un număr tot mai mare al deceselor. Măsurile de restricție sunt inevitabile, cu cât mai rapid sunt introduse și respectate, cu atât ne vom reveni mai rapid.

Situația nu e complicată doar în România, ci și în alte țări europene. Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri. Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convind că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament.

Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize. Avem cu toții o mare responsabilitate. O repet cât timp va fi necesar: oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitate dinainte de pandemie. Ne aflăm într-un punct critici și avem de făcut o alegere fundamentală pentru viitorul și sănătatea noastră și a celor dragi.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință. Trebuie să dăm dovadă de responabilitate și să respectăm cu strictețe regulile: purtatul măștii, distanța socială, evitarea aglomerațiilor, munca la domiciliu, igiena mâinilor. Oricâte măsuri și restricții ar impune statul, ele își pierd din eficiență dacă unii cetățeni nu participă la acest efort colectiv. Virusul care ne-a bulversat existența a luat multe vieți.

Un comportament rațional și micile sacrificii pe care suntem chemați să le facem pot salva viața semenilor noștri. Haideți să dăm dovadă de solidaritate și să depășim împreună cu bine aceste momente”.

A declarat Klaus Iohannis.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top