Cristian Stan semnalează problemele de la firma de transport Group Atyc

in Actualitate/Administrație by
Banner

În ultimele zile, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a primit zeci de mesaje din partea elevilor navetiști care studiază la liceele din Târgoviște.

Cu toții au aceeași problemă: o anumită firmă de transport în comun refuză să le aplice gratuitatea care li se cuvine pentru abonamentele de călătorie.

Este vorba despre SC Group Atyc, firmă către care primarul municipiului Târgoviște roagă autoritățile să își îndrepte atenția.

Problema a fost semnalată de edilul târgoviștean pe parcursul unei conferințe de presă de vineri, 2 octombrie 2020, dar și pe pagina personală de Facebook, acolo unde este explicată simpla procedură prin care ar trebui să se obțină această gratuite (detalii aici). 

“Așa cum am anunțat, începând cu acest an școlar, elevii care frecventează școlile din municipiul Târgoviște beneficiază de gratuitate la transportul public în comun, indiferent că domiciliază în alte unități administrativ-teritoriale sau în municipiul Târgoviște.

Fac apel la toți transportatorii să respecte legislația în vigoare. Am primit zeci de mesaje de la copiii de liceu, în principal care domiciliază în alte unități administrativ-teritoriale, la adresa transportatorului Group Atyc, care nu respectă legea pe ceea ce înseamnă transportul gratuit.

Mi se pare inadmisibil și cer autorităților care au competențe în domeniu să verifice de urgență acest lucru, în contextul în care, până la urmă, discutăm de copii, discutăm de elevi, discutăm de un cadru legal în vigoare, care le acordă gratuitate, discutăm de niște angajamente pe care atât administrația locală, cât și Ministerul Educației și le-a luat față de acești copii, iar un operator care nu are nici un fel de competență în afară de a respecta legea, nu poate pur și simplu să refuze acordarea gratuității pentru elevii care frecventează unitățile de învățământ din Târgoviște.

Este vorba de acele trasee pe care le face transportatorul menționat, pentru că pe ceea ce înseamnă zona limitrofă  a municipiului Târgoviște, unde acționează operatorul Primăriei Târgoviște, nu sunt probleme.

Începând cu luna noiembrie și până în martie, din momentul în care vor veni celelalte autobuze, voi face tot ce pot să mărim aria de activitate a operatorului municipiului Târgoviște, astfel încât acest lucru să nu se mai întâmple, iar elevii să aibă alternative.

Operatorul județean de care am discutat este unic transportator pe anumite zone. ”, a declarat Daniel Cristian Stan.

De asemenea, tot cu privire la firma de transport Group Atyc, primarul Cristian Stan a adăugat că Primăria și Consiliul Local Târgoviște nu au acordat avizul care să prelungească funcționarea autogării Atyc pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, mai ales că este o stradă foarte aglomerată.

„Aș întreba ARR dacă a prelungit autorizația de stație, de autogară, pentru operatorul menționat (n. red. SC Group Atyc) de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, un bulevard care este foarte aglomerat și pentru care administrația locală târgovișteană nu a dat avizul prevăzut de lege pentru că intenția noastră este aceea de a determina operatorul să nu mai activeze într-o zonă foarte, foarte aglomerată, având posibiltatea, din câte am înțeles, să își mute întreaga flotă la marginea orașului, la fosta autogară din microraionul nr. 3.

Am încercat să discut cu cei de la ARR, ne-au dat niște răspunsuri echivoce și le solicit acum să ne spună dacă au avut avizul Consiliului Local Târgoviște în momentul în care au prelungit autorizațiile de autogară.”, a mai adăugat Daniel Cristian Stan.

Nu toți elevii care vin din alte localități călătoresc cu această firmă, însă cel puțin 2000-3000 de elevi sunt nedreptățiți în aceste momente. 

Banner