2 octombrie| Ziua Mondială a Zâmbetului

in Actualitate/Cultură by
Banner

În fiecare an, în prima zi de vineri a lunii octombrie este celebrată Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day). Anul acesta, 2 octombrie a fost ziua în care în toată lumea s-au făcut fotografii zâmbind, copiii au pregătit desene reprezentative, și chiar au existat și manifestări dedicate acestei sărbători.

Ziua mondială a zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în anul 1999, în Worcester, oraşul natal al lui Harvey Ball.

În acelaşi an, Harvey Ball a fondat şi World Smile Corporation, care avea să devină sponsorul anual al evenimentului internaţional. 

În 1963, artistul american Harvey Ball a realizat imaginea “faţă zâmbitoare” (smiley face), adică un buton galben cu două puncte şi o paranteză “închisă”.

În prezent, cu toții folosim fețele zâmbitoare pe toate platformele de socializare din mediul online pentru a reda o stare de spirit pozitivă.

Harvey Ball a realizat această imagine pornind de la ideea că toţi oamenii ar trebui să acorde cel puţin o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase şi a-i face pe alţii să zâmbească, așa cum specifică www.worldsmileday.com.

În România există și un eveniment dedicat acestei zile. Este vorba despre Festivalul “Ziua Zâmbetului de Copil”, organizat de Asociația Culturală “STAR”, la Piatra Neamț., transmis live de Radio România Iași (aici).

Aici se cântă atât folclor, cât și muzică pop românească și internațională. De asemenea, se organizează expoziții cu desene ale concurenților, dar și probe de cultură generală despre Ziua Mondială a Zâmbetului. 

Festivalul a ajuns la ediția a X-a, iar Dâmbovița are două reprezentante pe scenă: Ștefania Marina și Clara Sav Scripcariu, ambele componente ale Clubului Victorioșilor din Târgoviște, unde mentori le sunt Viorica și Victor Mihalache.

Foto: Clara Sav Scripcariu la Festivalul

“Ziua Zâmbetului de Copil”  

Foto: Ștefania Marina la Festivalul

“Ziua Zâmbetului de Copil” 

Zâmbetul este accesoriul despre care, chiar dacă îl porți în fiecare zi, nu poți spune niciodată că s-a demodat!

Banner