fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod Galben de ploi abundente, în zona de munte, până în data de 2 octombrie

in Actualitate/Utile by
Banner

Se pare că toamna și-a intrat cu adevărat în drepturi și în judetul Dâmbovița. Debutul lunii octombrie vine cu o nouă alertă de tip cod gaben de ploi torențiale și pentru Dâmbovița. Mai bine spus pentru partea de nord a județului.

Conform ANM:

Sursa foto-meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

  În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25…35 l/mp.
      Notă: Miercuri (30 septembrie) vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

În Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Temperaturile scad semnificativ în județul Dâmbovița,în urmatoarele zile. Astfel că la Târgoviște, pentru ziua de 1 octombrie este anunțată o maximă de doar 13 grade celsius. Minimele nocturne vor coborâ până la valori de 9 grade Celsius, în următoarele zile, la Târgoviste.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top