Pompierii dâmbovițeni au intervenit la 79 de evenimente în ultima săptămână

in Actualitate by
Banner

În perioada 21 – 27 septembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 79 evenimente:

7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 34 incendii de vegetație, 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 14 acţiuni pentru asistenţă persoane, o descarcerare persoană din autovehicul şi 7 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animal, 5 degajări de copaci și o îndepărtare elemente de construcție instabile).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 219 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 101 controale la obiectivele (clădirile) în care s-au organizat secții de votare, două controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la o cladire de producție și o stație mixtă de alimentare cu carburanți) și două inspecții la obiective SEVESO.

Au fost emise 4 avize de securitate la incendiu (pentru o clădire de producție, o unitate de învățământ, o cladire de comerț și o caladire administrativă).

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Sursa: ISU Dâmbovița 

Banner