Klaus Iohannis felicită PNL și USR-PLUS pentru rezultatele de la locale

in Actualitate by
Banner

După ce au apărut primele rezultate parțiale ale alegerilor locale din 27 septembrie, Klaus Iohannis a făcut noi declarații de presă. Președintele României numește Partidul Național Liberal ca fiind cel mai mare partid din România.

Totodată, Klaus Iohannis felicită USR-PLUS care, deși este un partid tânăr, a reușit să înregistreze niște scoruri foarte bune la nivel național.

De asemenea, șeful Statului crede că șansa României de a se moderniza o reprezintă colaborarea, și pe viitor, a formațiunilor politice de dreapta.

“Ieri au avut loc alegerile locale în România și pe toți membrii Birourilor Electorale care au făcut posibil ca alegătorii să își exprime optimile în condiții de maximă siguranță.
Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore și avem, iată, un nou exemplu că atunci când autoritățile acționează cu răspundere, rezultatele se văd.

Le mulțumesc în mod special tuturor cetățenilor care au mers ieri la urne.
Contribuția voastră, dragi români, face ca România să fie o democrație vie și puternică.
Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât, repet, ne aflăm într-o criză sanitară.

Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune. Implicarea fiecăruia dintre noi în momentele de decizie majoră privind viitorul nostru este cea care va transforma România în țara pe care ne-o dorim.

Așadar, în urma scrutinului pentru locale, victoria aparține în primul rând democrației românești.

Totodată, a fost și o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție cu unul dinte cele mai slabe rezultate.

Este un val care a început la referendumul pe justiție pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea Guvernului PSD și apoi cu votul de la alegerile prezidențiale.
Pentru Partidul Național Liberal este un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări! Sunteți astăzi cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă și prin responsabilitatea cu care v-ați asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România.

Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată și că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localități.
Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este, de asemenea, un scor foarte bun. Felicitări! Ați dovedit că perseverența și proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid și vă pot asigura un loc important pe scena politică.

Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viața publică, pentru politicieni maturi și administratori competenți.

Este, de asemenea, și un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea, și pe viitor, a formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze și să se dezvolte

(…) Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie”, a declarat Klaus Iohannis, Președintele României.

Banner