fbpx

Platformă de știri și opinii

Aproape egalitate între PSD și PNL, la nivel național, la președinți de CJ. PSD rămâne pe primul loc în Dâmbovița

in Actualitate/Administrație/Politică by
Banner

Deși nu au fost publicate încă toate rezultatele finale, pentru alegerile locale din data de 27 septembrie, deja se conturează o hartă a câștigătorilor.

În ceea ce privește președinții de Consilii Județene, noua hartă a puterii locale se prefigurează a arăta în felul următor:

Sursa foto hartă-digi24.ro

Alba – PNL,Arad – PNL,Argeș – PSD,Bacău – PSD,Bihor – PNL,Bistrița – PSD,Botoșani- PSD,Brașov – PNL,Brăila-PSD,Buzău – PSD,Călărași – PSD,Caraș – PNL,Cluj – PNL,Constanța – PNL,Covasna – UDMR,Dâmbovița – PSD,Dolj – PSD,Galați – PSD,Giurgiu – PNL,Gorj – PSD,Harghita – UDMR,Hunedoara – PSD,Ialomița – PSD,Iași – PNL,Ilfov – PNL,Mureș – UDMR,Maramureș – PNL,Mehedinți – PSD,Neamț – PSD,Olt – PSD,Prahova – PNL în alianță cu USR PLUS,Sălaj – PNL,Satu Mare – UDMR,Sibiu – PNL,Suceava – PNL,Teleorman – PSD,Timiș – PNL,Tulcea – PSD,Vâlcea – PSD,Vaslui – PSD,Vrancea – PNL.

Cea mai mare surpriză, din acest punct de vedere este la Vrancea, unde Marian Oprișan (PSD) a pierdut funcția de presedinte al CJ Vrancea, după mai bine de 20 de ani de când conducea județul. Noul președinte va fi reprezentantul PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma.

Date finale prezență la vot (27 septembrie 2020)

Tot din categoria surprizelor mai fac partea și înfrângerile primarilor liberali de la Timișoara și Brașov, atât Nicolae Robu (Timișoara) cât și George Scripcaru (Brașov) au pierdut în fața candidatilor USR-Plus. De altfel, USR -PLus a reușit să confirme doar în aria urbană, în special în orașele mari ale țării, în mediul rural alianța fiind practic inexistentă (cel puțin la aceste alegeri). PNL a compensat prin câștigarea orasului Iași, prin actualul edil al orasului, Mihai Chirica, dar care a fost ales, în 2016, din partea PSD.

În Dâmbovița nu s-a votat schimbarea. Aceasta este concluzia, după ce aproape toate voturile au fost numărate. Primarii aflați în funcție nu au avut nicio problemă în a își adjudeca un nou mandat. Astfel că (doar pe segmentul urban) PNL a reușit să recâștige primăriile Titu, Găești și Răcari, în vreme ce PSD a câștigat la Târgoviște, Moreni, Fieni și Pucioasa. La Consiliul Județean Dâmbovița, conform numărătorii de până în acest moment, PSD are o majoritate confortabilă, iar social democrații, prin Corneliu Ștefan, și-au asigurat un nou mandat de președinte al CJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top