Gabriela Firea recunoaște înfrângerea. Ultima declarație în calitate oficială

in Actualitate by
Banner

Într-o declarație video, transmisă live pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea recunoaște înfrângerea în fața lui Nicușor Dan și spune că va rămâne „vocea oamenilor”, chiar dacă nu mai este „primarul oamenilor”.

Firea a criticat politicienii de centru stânga pentru că nu au sprijinit-o, așa cum au făcut cei de dreapta, unind-se în favoarea lui Nicușor Dan.

De asemenea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei a menționat că intervenția de luni, 28 septembrie, a fost „ultima în calitate oficială”.

„Prețuiesc fiecare vot și îl port in suflet, promit să nu vă dezamăgesc niciodată.

În ciuda invectivelor, campaniei nedemne și murdare din ultima perioadă, ceea ce nu se poate demola sunt faptele. Nimeni nu poate demola Spitalul de Copii Victor Gomoiu, Spitalul Foișor sau Spitalul Stoia, de asemenea nimeni nu poate demola pentru prima etapă a Podului Ciurel, și nici să ardă contractul etapa a doua de la Centura (..)

În afară de obiectivele pe care le-am finalizat sunt câteva la care ţin şi sper ca noua echipă să le ducă la bun sfârşit – Spitalul Metropolitan mi-aș dori să fie finalizat.

Las aici, la Primăria Capitalei, proiecte de un miliard de euro.

Nu am ce să-mi reproșez, poate că am vrut sa fac  prea multe deodată, pe prea multe fronturi.

Probabil, dacă aş fi primit de la bucureşteni al doilea mandat, acesta ar fi fost aproape imposibil de exercitat din cauza unei majorităţi PNL şi USR-PLUS în Consiliul General.

Am avut un sentiment. Dreapta s-a unit. În zona centru stânga nu s-a reușit. Oameni care ar fi putut să pună umărul au făcut tot ceea ce a ținut de ei să mă lovească cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepți mai ușor anumite critici, atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, cum se spune – cuțitul în spate, e dureros. (…)

Chiar dacă de astăzi nu mai sunt primarul oamenilor, voi fi cu siguranță vocea oamenilor, pentru că întreaga mea activitatea, nu știu exact ce decizie voi lua și încotro mă voi îndrepta, dar un lucru este cert- voi fi întotdeauna o voce pentru oameni”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit datelor parțiale ale BEC, Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei, a obținut un procent de 37,98%, în timp ce Nicușor Dan, candidat susținut de USR-PLUS și PNL, a obținut 42,76% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei. 

Banner