PSD acuză poliția de exces de zel: la Răzvad, un candidat a fost reținut ILEGAL!

in Actualitate by
Banner

COMUNICAT DE PRESĂ. Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița trebuie să-și respecte statutul de instituție imparțială și să trateze cu maximă seriozitate dreptul candidaților de a se afla în apropierea sau în incinta secțiilor de vot.

Este inadmisibil ca un candidat al PSD Dâmbovița să fie ridicat NELEGAL de organele de urmărire penală din fața secției de votare nr. 358 Răzvad.

Potrivit art. 83 alin. 5 din Legea 115/2015, candidații, indiferent de formațiunea politică din care fac parte și de poziția acesteia pe eșichierul politic, au acces în secția de votare. Din moment ce candidaților le este permis accesul în secția de votare încă de la orele 06.00 până la întocmirea proceselor verbale de numărare a voturilor, în mod evident le este permis să staționeze în fața secțiilor de votare, în mod nestingherit, pentru a observa desfășurarea procesului de votare.

Chiar și în aceste condiții, candidatul PSD a fost ridicat și escortat la sediul de poliție, pe considerentul că stătea să observe procesul electoral.

Considerăm că organele de cercetare penală trebuie să-și facă datoria exact așa cum prevede legea, fără a interveni în desfășurarea procesului de votare.

PSD Dâmbovița

Banner