fbpx

Platformă de știri și opinii

Acuzații de mită electorală, la Târgoviște, în noaptea de dinaintea alegerilor

in Actualitate/Politică by
Banner

Social democrații dâmbovițeni acuză, prin intermediul unui comunicat de presă, că în noaptea de dinaintea alegerilor locale (26 septembrie 2020) reprezentantul unui partid politic, ce candidează pentru postul de primar al Târgoviștei, la scurtinul din 27 septembrie, ar fi oferit sume de bani alegătorilor din două cartiere mărginașe ale orașului.

Reprezentanții PSD spun că este vorba de mită electorală.

Comunicat de presă PSD Dâmbovița

“Noaptea ca hoţii” s-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcţia de primar în Municipiului Târgovişte.

Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă,  repectivul candidat a împărţit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux si Prepeleac pentru a le determina să-l voteze.

Reamintim tuturor că mita electorală este aspru pedepsită. Codul Penal prevede pedepse, atât pentru cei care corup alegătorii, cât și pentru cei care primesc bani sau bunuri.

Art. 386, COD PENAL:  “Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

Pe această cale, readucem aminte organelor competente că au obligaţia să monitorizeze cu atenţie zonele cunoscute pentru astfel de fapte şi să dispună măsurile de rigoare.

De asemenea, solicităm tuturor dâmboviţenilor să nu primească bani, pungi cu alimente sau alte bunuri, dar şi să anunţe poliţia în astfel astfel de cazuri.

PSD Dâmboviţa (27.09.2020)

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top