fbpx

Platformă de știri și opinii

COS Targoviste

Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS Târgoviște

in Actualitate/Economie by
Banner

COS Târgoviște ar putea fi salvat de către stat. S-a ajuns la un acord de preluare a activelor de producție de către o societate ce va fi înființată de Guvern.

“Soarta COS Târgoviște continuă să preocupe autoritățile guvernamentale la cel mai înalt nivel. La intervenția directă a primului –ministru Ludovic Orban, au avut loc discuții între reprezentanții Administratorului Judiciar MAESTRO SPRL și reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului de Finanțe, Ministerului Muncii și ai Consiliului Concurenței, optându-se pentru una dintre cele trei variante propuse pentru modificarea Planului de Restructurare a COS Târgoviște, respectiv <<Divizarea parțială către compania existentă deținută de Ministerul Economiei.>> Soluția aleasă este fezabilă și a fost convenită de toate părțile pentru că planul inițial de reorganizare nu mai poate fi îndeplinit și, cel mai important aspect, există
intenția Ministerului Economiei de a prelua COS Târgoviște. Ca etapă imediat următoare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri înființează o nouă societate comercială, care va îngloba părți din patrimoniu rezultate din divizarea COS Târgoviște. Întrucât noua companie va avea capital social majoritar de stat, se va putea proceda la conversia datoriilor fiscale.


Potrivit acordului agreeat de Administratorul Judiciar, la COS Târgoviște vor rămâne active care nu concură la activitatea de producție. Compania nouă, după divizarea realizată prin planul nou de reorganizare a COST, va proceda la conversia creanțelor bugetare în acțiuni. Preocuparea imediată a Guvernului Orban este în aceste condiții identificarea resurselor în vederea plății salariilor angajaților actuali ai combinatului”, se scrie într-un comunicat transmis de PNL.

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top