Titus Corlățean (PSD): A fost implementat un model mafiot de către reprezentanții PNL Dâmbovița

in Actualitate/Politică by
Banner

Senatorul Titus Corlățean, președinte executiv al PSD Dâmbovița și vicepreședinte al Senatului României, a lansat un atac extrem de dur la adresa celor de la PNL Dâmbovița, în chiar ultima zi de campanie electorală.

Într-o conferință de presă, Titus Corlățean i-a acuzat pe liberali că au creat un adevărat sistem mafiot, în cârdășie cu interlopi și la nivelul județului Dâmbovița. Acuzele senatorului s-au îndreptat cu precădere împotriva unor primari ai PNL Dâmbovița, sau a unor candidați liberali la alegerile din 27 septembrie.

“La Găești, presa a relatat că există un mecanism interlop-mafiot, la Primăria Găești, unde se șantajează investitorii locali , iar scopul este de a obține bani, mulți bani.(…) E vorba de un sistem de a colecta bani. În principal este vorba de un așa numitul Stăvilă Cătălin, care este supranumit și colectorul de comisioane. Este consilier local PNL si candidat la Consiliul Județean, pe lista de consilieri, pe loc eligibil, a PNL. Într-o faimoasă înregistrare se aude cum Slăvilă, dar și alții, puneau presiune pe un întreprinzător. Aceștia își propuseseră să colecteze bani pentru a îi face o casă fiicei primarului PNL de la Găești. (…) Există și un denunț la DNA. Acest dosar stă însă prin sertarele Parchetului. Pe noi ne interesează dacă dosarul mai stă mult prin sertarele Parchetului.”

“La Crângurile, există un nucleu de interlopi atașat PNL. Candidatul la primărie, din partea PNL, a oferit, sâmbăta trecută, capre si iezi, mai multor localnici. Vorbim de mită electorală. Unele organe ce au analizat speța au vrut să își facă datoria și să investigheze cazul, dar mai mulți șefi de-ai lor, din Politie, au fost loviți de emotivitate și inhibiție, nedorind să se angajeze în cercetarea acestui caz. Primarul PSD din localitate a fost chiar atenționat că se poate alege cu un dosar penal, pentru că a informat incorect organele de cercetare cu privire la acest caz.“

“La Titu, domnul primar este cercetat de ANI, pentru două fapte. O prima faptă este pentru un contract de deszăpezire, făcut de primărie cu un PFA. Un contract de 800 de milioane de lei vechi. Primarul a făcut contractul cu o angajată a sa, de la brutăria pe care o deține. O altă faptă cercetată este cea legată de anumite contracte acordate pentru asfaltare, trotuare, pavele, unor firme din localitate, iar societățile respective au făcut un obicei din a alimenta cu carburant doar de la benzinăria domnului primar”, a afirmat, printre altele, senatorul Titus Corlățean.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF 21200019

Banner