Constantin Ana, despre ziua alegerilor: “Noi suntem pregătiți și vom respecta cerințele impuse!”

in Actualitate/Administrație by
Banner

Îm urmă cu două zile, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, atrăgea atenția asupra numărului insuficient de măști pe care orașul l-a primit de la Guvern pentru alegători, pentru ziua alegerilor locale.

Cum vă relatam într-un articol anterior (detalii aici), situația este similară în majoritatea localităților. 

Este și cazul orașului Pucioasa. Nici aici Guvernul nu a trimis numărul de materiale necesar pentru desfășurarea în condiții optime a alegerilor. Cu toate acestea, primarul Constantin Ana a avut grijă ca acest aspect să nu îi îngrijoreze pe oameni sau să îi determine să rămână acasă. Ca și la Târgoviște, Primăria Pucioasa a suplimentat numărul de măști astfel încât toată lumea să fie în siguranță. 

De asemenea, pentru persoanele care nu se pot deplasa, dar au drept de vot, edilul a anunțat că acestea vor putea apela la urna mobilă. 

“Dragi cetățeni ai orașului Pucioasa,

Așa cum știți, duminică – 27.09.2020 – au loc alegerile locale, într-un context deosebit, generat de pandemia de coronavirus.

Conștienți de importanța crucială a acestui moment în viața orașului nostru, am depus toate eforturile pentru ca procesul de votare să se desfășoare în liniște și mai ales în siguranță.

În ciuda faptului că a devenit un obicei ca actualul guvern să își asume niște atribuții pe care apoi să nu le mai îndeplinească, noi suntem pregătiți și vom respecta absolut toate cerințele impuse!

Secțiile de votare vor fi dezinfectate si sunt dotate cu măști pentru toți participanții la vot, cu dezinfectant, sunt aplicate marcaje pe podele pentru păstrarea distanței între votanți și sunt afișate regulile de desfășurare a votului, pentru a ne asigura de faptul că procesul de votare se va derula cu riscuri minime pentru participanți.

De asemenea, vă informez că pot participa la vot și cetățenii al căror act de identitate a expirat după data de 01 martie 2020 și nu a fost reînnoit. Totodată, trebuie să știți faptul că Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Pucioasa vă stă la dispoziție și sâmbătă, 26.09.2020, între orele 8-16 și duminică, 27.09.2020, între orele 7-21, pentru eliberarea cărții de identitate în regim de urgență.

Alăturat, veți găsi și cererea pentru urna mobilă. In cazul in care nu vă puteți deplasa la Secția de votare vă rog să completați formularul atașat și să îl depuneți însoțit de orice act medical sau alt act oficial din care să rezulte că respectiva persoană nu se poate deplasa.

Aceeași cerere este valabilă și pentru persoanele izolate la domiciliu sau carantinate.

 

Cererea se depune de către orice persoană, NUMAI la secția de votare unde votantul este arondat în preziua votului, 26.09.2020, între orele 18-20, cu excepția situațiilor în care cauza de boală sau invaliditate survine ulterior.

Nu uitați! Orice vot contează!

Cât despre secția de vot nr. 109, ea va funcționa tot în incinta Colegiului Național Nicolae Titulescu Pucioasa, fiind organizată în continuare în sediul colegiului, în sala unde funcționa biblioteca instituției.

Așadar, duminică, 27.09.2020, ne vedem la vot, cu gândul la viitorul orașului!

Distribuiti, va rog!”, a transmis Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa.

Sursa: Facebook Constantin Ana 

Banner