Dep. Corneliu Ștefan (PSD): Guvernul Orban trebuie să plătească pensiile cu 40% în plus

in Actualitate/Politică by
Banner

Deputatul Corneliu Ștefan, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița, a reiterat poziția sa și a partidului în legătură cu proiectul de lege în urma căruia Guvernul este obligat să majoreze punctul de pensie cu 40%, nu doar cu 14%, cum stabilise prin HG executivul.

Declarațiile liderului PSD au fost făcute în conferința de presă a partidului, prilej cu care a cerut (din nou!) demisia lui Aurelian Popa, Prefectul județului Dâmbovița.

Președintele PSD Dâmbovița a solicitat public Inspectoratului Județean de Poliție să aibă în vedere faptul că în mai multe localități din județ, potrivit unor informații neconfirmate încă, s-ar pune la cale operațiuni de mituire a electoratului, în ziua de 27 septembrie, ziua alegerilor locale. 

“Ieri, Partidul Social Democrat, în plenul reunit al celor două Camere, Senatul României și Camera Deputaților, a făcut dreptate pentru peste 5 milioane de români, 5 milioane de pensionari, cărora nu li s-a mărit pensia cu 14%, 5 milioane de pensionari care au fost furați de către Guvernul PNL cu 26%.

Este o lege pe care PSD a inițiat-o, a dezbătut-o și a votat-o în Parlamentul României, prin care, la 1 septembrie 2020, punctul de pensie trebuia să se mărească cu 40%.

Ieri s-a făcut dreptate pentru 5 milioane de români, iar Guvernul Orban trebuie să plătească pensiile cu 40% în plus, așa cum am stabilit noi, cei din PSD.

Reprezentanții PNL, și de la nivel central și de la nivel județean, spuneau pensionarilor că nu există fonduri pentru majorarea punctului de pensie, în timp ce Guvernul Orban muta banii în acest an, din acest capitol, către pușculița de partid, pentru achiziții dubioase, și nu în ultimul rând, pentru alte cheltuieli pe care ei le-au făcut la nivelul Guvernului României.

Solicit de urgență domnului ministru secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, domnul Bogdan Despescu, să monitorizeze activitatea instituției pe care o coordonează în județul Dâmbovița, în ziua de 27 septembrie 2020, având semnale că cei din PNL și din PRO România sunt pregătiți să corupă alegătorii.

Și nu în ultimul rând, pe această cale, sper să ne audă de data aceasta, cu toate că la etajul 1, la Prefectură, trăiesc ca într-un buncăr, solicit demisia domnului prefect Aurelian Popa, agentul electoral al PNL Dâmbovița, pentru implicarea dansului în viața politică.

Acum 3 săptămâni, domnul prefect, în aceeași mașină cu candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și cu președintele PNL Dâmbovița, a mers într-o primărie din județul Dâmbovița. Au avut discuții cu primarul localității respective.”, a declarat Corneliu Ștefan, candidatul PSD la președinția Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF 21200019

Banner