fbpx

Platformă de știri și opinii

Aninoasa: Vlăduț Niculae, ”adăpat” cu 2,5 miliarde de lei vechi. Banii publici!

in Administrație/Opinii/Politică by
Banner

O comună dâmbovițeană, condusă timp de un sfert de secol asemeni unei moșii personale, se dovedește o adevărată fabrică de baroni, unde meșteșugul risipirii banului public este transmis din generație în generație.

E drept, transmiterea acestor cunoștințe, ca și a sceptrului puterii pe moșie, se face în aceeași famiglie de interese, iar de plătit, plătesc cetățenii onești, care nu își închipuie că buna-credință de care dau ei dovadă poate fi în așa mod călcată în picioare!

Vorbim de Aninoasa, acolo unde o adevărată dinastie a puterii și “mufării” la robinetul generos al fondurilor publice este pusă la cale de către cei care încă mai conduc comunitatea, direct sau prin oameni de paie. Până mai ieri stăpân incontestabil peste Aninoasa,  ”tătuca” Maricescu, rămas fără scaunul de primar și fără posibilitatea de a mai candida pentru acest post la alegerile din 27 septembrie, în urma unei condamnări definitive a instanței (trei ani cu suspendare, detalii aici și aici), s-a reorientat rapid, pentru a rămâne în fruntea bucatelor.

Protejatul acestuia, Vlăduț Niculae, ghiftuit cu fonduri publice vreme de mulți ani (probabil fiind pregătit tocmai pentru o situație ca cea de acum) a fost aruncat în lupta pentru câștigarea dreptului de “împărăți și împărți”, în continuare, fondurile publice de la Aninoasa.

Constantin Maricescu și Vlăduț Niculae

De această dată în tandem – Maricescu/Niculae – pentru că titularul nu mai candidează la postul de primar, ci se pitește pe o listă, într-un dispreț total față de reguli, legi și moralitate.

Maricescu, condamnat definitiv într-un dosar de furt, vizează postul de viceprimar al localității, mascându-și ambițiile dinastic-despotice prin aruncarea în prim planul luptei politice a junelui Vlăduț Niculae, un expert în cheltuirea banului public pentru folosul propriu. Afirmația nu este nici deplasată si în niciun caz gratuită. Iată de ce:

Bani publici, aproape… degeaba!

Pripășit în Primăria Aninoasa (de prin 2013, după cum chiar el anunță) Vlăduț Niculae a fost din start bine cuplat la banii publici. Conform unor documente oficiale (solicitate în baza legii 544/2001, a liberului acces la informații de interes public), a fost pe rând și concomitent retribuit ca gestionar al activității Centrului de Informare Turistică și al Centrului de Zi de la Aninoasa.

2014

2016

2017

2018

Totul s-a realizat prin intermediul unor contracte (prin încredințare directă) dintre Primăria Aninoasa (Constantin Maricescu) si PFA Niculae Vlăduț (vezi foto de mai sus). Exemplele anterioare, care cuprind doar câteva dintre contracte, sunt pentru sume lunare de 500 lei (la Centrul de Informare si Promovare Turistică Aninoasa) si sume de 2000-2500 de lei (la Centrul de Zi Aninoasa).

Foto: Vlăduț Niculae – captură clip promovare electorală

Astfel de contracte bugetofage găsim pe toata perioada cuprinsă între anii 2015-2018. După anul 2018, Vlăduț Niculae a ajuns administrator public la Aninoasa. Alți bani publici direcționați către propriile-i buzunare – extrem de largi, după cum se poate constata! O funcție ce poate exista sau nu, totul depinzând de primarul localității, în cazul de față Constantin Maricescu, care a decis, probabil, că protejatul său nu câștiga suficient din fondurile publice, iar funcția de administrator public se potrivea mai bine cu noile necesități financiare ale acestuia.

Foto: Constantin Maricescu.- captură dintr-un clip de promovare electorală (septembrie 2020)

Evident că necesitățile comunității, care numai de un administrator public nu avea nevoie, nici nu au mai fost luate în calcul, în această situație, dat fiind că (puținele) proiecte de investiții din comună nu îl solicitau prea tare pe primar.

Declarație de avere Vlăduț Niculae 2019

Declarație de avere Vlăduț Niculae, martie 2020

Vlăduț Niculae, candidat la alegerile din 27 septembrie pentru Primăria Aninoasa, nu a avut niciodată altă sursă de venit decât banii publici!

Conform declarațiilor de avere ale acestuia (din 2019 si 2020, vezi foto documente mai sus) singurele sale venituri au fost salariul încasat la Primăria Aninoasa (administrator public), CJ Dâmbovița (unde a ajuns consilier județean, conjunctural, pe  lista PSD) sau PFA Vlăduț Niculae (tot din banii publici de la Aninoasa, după cum am arătat mai sus).

La un calcul simplu și rapid reiese că, spre exemplu:

În 2018 (declarația de avere din 2019), Vlăduț Niculae a câștigat 521 de milioane de lei vechi de la Primăria Aninoasa (din salariu și prin PFA Vlăduț Niculae). 

În 2019 (declarație de avere din martie 2020), a încasat peste 82 de milioane de lei vechi de la CJ Dâmbovița și 580 de milioane de lei vechi de la Primaria Aninoasa, ca administrator public. Un total de peste 662 de milioane de lei vechi!.

Anterior, între anii 2o15 și 2018, PFA Vlăduț Niculae a câștigat de la Primăria Aninoasa, în medie, aproximativ 300 de milioane de lei vechi anual (două contracte lunare, la Centrul de Zi și Centrul de Informare Turistică, a câte 5 milioane, respectiv 20 de milioane de lei vechi lunar, pentru activități de gestiune).

În 4 ani a încasat aproape 1,2 miliarde de lei vechi (120.000 RON). Dacă luăm în calcul perioada 2014-2020, în buzunarul pretendentului la scaunul de edil șef la Aninoasa, Vlăduț Niculae, s-au scurs aproape 2.500.000.000 lei vechi (două miliarde și jumătate de lei vechi)!

În aceste condiții, candidatul Vlăduț Nicolae, se pregătește de încă patru ani de conectare la banii publici, sub oblăduirea penalului Maricescu. Rămâne de văzut ce vor decide alegătorii din Aninoasa că e mai bine pentru comunitate!

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top