fbpx

Platformă de știri și opinii

11 echipe în Liga Națională de baschet feminin. CSM Târgoviște nu este printre ele

in Sport by
Banner

În sezonul 2020-2021, Liga Națională de Baschet Feminin va fi alcătuită din unsprezece echipe împărțite în două grupe. CSM Târgoviște, deținătoarea a 12 titluri de campioană națională, nu se află printre participante, informează site-ul baschet.ro. Conform clasamentului din stagiunea anterioară, echipele au fost împărțite în două grupe, alcătuite din numere impare și pare:

Prima grupă: ACS Sepsi SIC, FCC Baschet Arad, CS Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix CSU Constanța, CS Rapid București, CSU Rookies Oradea

A două grupă: CSM Satu Mare, Olimpia Brașov, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria, CS Agronomia

Sistemul competițional presupune mai multe faze iar campionatul se va încheia la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. 

Faza 1: Se joacă în grupe, fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul; conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de 3-5 etape conform tabelei Berger. În cazul în care calendarul internațional va permite, un turneu va fi în noiembrie iar celălalt, de 5 etape, în decembrie 2020.

Faza 2: Se formează două grupe: primele 3 echipe din fiecare grupă din faza 1 vor forma grupa 1-6 iar celelalte grupa 7-11. Se joacă fiecare cu fiecare, tur/retur, etape dacă se va permite.

Faza 3: În funcție de evoluția pandemiei, se va juca sub forma de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-11 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem F4).

Validarea echipelor s-a amânat pentru săptămâna viitoare, astfel încât mai pot apărea modificări iar o altă echipă să fie înscrisă în LNBF.

*Foto: Miska Brigitta/Facebook Sepsi-SIC

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top