Sondaj exploziv: Palada previzionează victoria zdrobitoare a PSD!

in Analize/Politică by
Banner

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, tensiunea din zona politicului a crescut exponențial. La fel și dorința cetățenilor interesați de mersul societății, de a afla ”cum stăm”!

Mirel Palada, boss-ul SOCIOPOL, a publicat pe pagina proprie de Facebook rezultatele unui studiu privind intenția de vot în județul Dâmbovița.

Deși tendințele erau clare pentru orice observator care și-a păstrat luciditatea și discernământul, cifrele prezentate de Mirel Palada nu lasă prea mult loc pentru speranță (în primul rând) în tabăra liberală.

Potrivit datelor SOCIOPOL, se păstrează distanța imposibil de remontat între PSD și principalii competitori, PNL și Pro România, atât la alegerile pentru Consiliul Județean, cât și la votul pentru Președintele CJD.

La vot politic, respectiv alegerile pentru consilieri județeni, PSD ar câștiga detașat, cu 45% din voturi, la mare distanță de principalul adversar, PNL, care ar aduna doar 25% din voturile dâmbovițenilor. Pe poziția a treia se clasează USR-PLUS, cu 10 procente, în timp ce partidul lui Ponta, păstorit în Dâmbovița de Adrian Țuțuianu, ar trebui să se mulțumească cu un modest loc 4 (9%).

Vot consilieri județeni

De remarcat că, în configurația creionată de sondajul SOCIOPOL, PSD ar reuși, după redistribuire, să își asigure majoritatea simplă în Consiliu Județean!

În ceea ce privește alegerea președintelui CJD, care se va face prin vot uninominal, PSD își consolidează poziția de lider prin candidatul său, Corneliu Ștefan, care ar obține un procent ceva mai bun decât partidul – respectiv 46%, în timp ce candidatul PNL, Sorin Ion ar reuși scor de 24%, adică un rezultat mai slab decât partidul (25%).

Sondajul SOCIOPOL creditează candidatul Pro România cu a treia șansă. Adrian Țuțuianu ar obține un scor semnificativ mai bun decât partidul, respectiv 14%.

O surpriză o constituie prezența lui Robert Turcescu pe poziția a patra! Fostul jurnalist, europarlamentarul PMP ar putea obține cel puțin 6% din voturi, potrivit studiului realizat de SOCIOPOL.

Vot președinte CJD

Sondajul a fost realizat de SOCIOPOL în perioada 8-17 septembrie 2020 pe un eșantion reprezentativ de 1450 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3%.

Sondajul a fost comandat și plătit de PSD Dâmbovița.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF 21200019

Banner