fbpx

Platformă de știri și opinii

Ludovic Orban (prim-ministru): În școlile cu secții de vot, școala se va face on-line, pentru câteva zile

in Actualitate/Educație by
Banner

Primul ministru a anunțat (19 septembrie) că în școlile ce găzduiesc secții de vot (pentru alegerile din 27 septembrie), cel mai probabil, se va recurge la varianta învățământului on line (ca în scenariul trei-scenariul roșu) pentru câteva zile.

Ludovic Orban la Dragomirești (județul DB) -Imagine arhivă

“Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a precizat Ludovic Orban ( într-o conferință de presă ce a avut loc la Botoșani).

Ulterior, premierul a nunțat explicația, oferind mai multe amănunte:

“Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top